Sturla Holm Lægreid (25), Vetle Sjåstad Christiansen (30), Johannes Thingnes Bø (29). Trippelt norsk på jaktstarten i Annecy, men likevel er det forholdene alle snakker om etter rennet.

– Jeg synes det er stusslig. Jeg synes det er elendig av IBU. De har kjørt løypen for tidlig på natten og da blir det steinhardt. De skulle gjort det i dag tidlig, sier TV 2s skiskytingsekspert Ole Einar Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø har vært i utilnærmelig langrennsform denne sesongen, men under jaktstarten i Annecy i Frankrike slet han stort i sporet.

– Det er verre enn det ser ut som. Det var helt umulig å gå på ski, sa Thingnes Bø til TV 2.

– Det er ikke noe man får gjort, man går sikksakk. Jeg glir ut på 99,9 prosent av skyvene. Det var en parodi hele greia, la han til.

Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

På grunn av den knallharde og isete løypa ble det vurdert å avlyse jaktstarten i Annecy, men det internasjonale skiskytingsforbundet (IBU) besluttet å utsette med 15 minutter.

Smøresjef for Norge, Tobias Dahl Fenre, hadde ikke mye godt å si da han fikk spørsmål om hvilket terningkast han ville gi til IBUs preparering av løypen.

– Jeg vil gi under én. Hadde de kjørt med fres i dag tidlig så hadde dette gått fint, sa Dahl Fenre til TV 2.

Lægreid skjøt fullt hus på siste skyting og kunne feire seieren allerede da. Da handlet det om kampen om annenplassen. Thingnes Bø hadde 10 sekunder å gå på til Christiansen etter siste skyting, men Thingnes Bø hadde ingen sjanse på holde lagkameraten unna.

– Dette er det verste jeg har sett av Johannes på ski altså, sa Bjørndalen.

Som den eneste av de tre på pallen går Thingnes Bø på Fischer-ski.

– Vi snakket om at Fischer ikke hadde helt dagen i dag. Det er sånn det er i det gamet her. Vi vinner på Fischer og vi taper på Fischer, men veldig sjeldent, sa Thingnes Bø.

På søndag er det fellesstart i Annecy.

– Hvis det er samme forhold i morgen så må jeg være ærlig å si at jeg har ingen mulighet. Jeg må kanskje låne Salomon-ski av Vetle, sa Thingnes Bø med et smil.