– Det var utrolig gøy å få ha den dagen her i dag. Det er en følelse av lettelse og glede, sier Stjernesund til Viaplay.

Lillestrøm-kvinnen lå på femteplass etter den første omgangen, og leverte en supertid i finaleomgangen. Den norske 26-åringen tok ledelsen med 40 hundredeler til rutinerte Lara Gut-Behrami fra Sveits.

Da kunne hun sette seg i lederstolen å se forfølgerne prøve seg.

Polske Maryna Gasienica-Daniel og italienske Marta Bassino var ikke i nærheten, og da var karrierens første pallplass i storslalåm sikret for Stjernesund.

Heller ikke kanadiske Valérie Grenier klarte tiden til Stjernesund, og da var det bare Shiffrin igjen på toppen.

Den amerikanske superstjernen hadde 71 hundredeler å gå på, men klarte bare så vidt å holde unna. I mål skilte det seks hundredeler i Shiffrins favør.

– Seks hundredeler bak selveste Shiffrin. Det var strålende levert av Stjernesund. Så nære tidenes alpinist, sier Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

– Jeg hadde så lyst til å ta den muligheten, og herregud så tett det ble. Det var så nære, men det var gøy, sier Stjernesund.

– Var det bittert at det var så nære?

– Ja, selvfølgelig. Seks hundredeler er bittert, men hun er ikke den verste å bli stått av. Det å dele pallen med henne er utrolig kult, sier Stjernesund om Shiffrin.

Etter rennet var det Aleksander Aamodt Kilde som sto for seiersintervjuet med kjæresten:

Stjernesund har vært på pallen i verdenscupen i parallellstorslalåm tidligere, i tillegg til VM-bronsen i samme disiplin i februar.

Shiffrin – som allerede hadde vunnet verdenscupen og storslalåmcupen før siste dag – tok sin syvende seier i storslalåm denne sesongen. Det er ny rekord i løpet av én sesong.

Det var også amerikanerens 21. verdenscupseier i storslalåm i karrieren, som nå er en rekord hun har alene. Før søndagens renn delte hun rekorden med sveitsiske Vreni Schneider.

Franske Tessa Worley er for øvrig på tredjeplass gjennom alle tider på oversikten over storslalåmseire med sine 16. 33-åringen avsluttet sin karriere med 11. plass søndag.

Foran henne var det hele fire norske kvinner.

I tillegg til Stjernesund på andreplass imponerte Mina Fürst Holtmann, Ragnhild Mowinckel og Maria Therese Tviberg i sesongavslutningen.

Holtmann ble nummer fem, Mowinckel nummer ni og Tviberg nummer ti. Sistnevnte hadde best tid av samtlige i finaleomgangen.