– Her tikker det inn en melding fra Martin Ødegaard med tommelen opp, sier Ståle Solbakken på TV 2-sendingen.

– Kapteinen er fornøyd, konstaterer han.

Ståle Solbakken er også selv fornøyd:

– Vi unngår Frankrike, England og Serbia fra pott to. Det viktigste var å unngå å komme i pulje B eller C. Det må vi være fornøyd med. Men vi kunne også ha vært heldigere, sier Ståle Solbakken på TV 2-sendingen.

Han tror samtidig at laget fra pott fire i Norges gruppe, Georgia, kan slå alle i gruppa, inkludert Spania. Det tror han også om Norge.

– Vi kan ta Spania på en god dag på Ullevaal - det er jeg helt sikker på.

To tøffe grupper

Nederland og Frankrike er i gruppe B, mens Italia og England er i gruppe C. Norge er i gruppe A.

Om Spania sier Ståle Solbakken:

– Hvis vi er på vårt beste, er det mulig å slå dem. Men det er det også for Skottland og Georgia.

– Det er en god gruppe, men vi unngikk Frankrike og England. Vi må hindre at Erling Braut Haaland får ballen, sier Spanias landslagssjef Luis Enrique til TV 2.

– Spania favoritt

– Spania er selvfølgelig favoritt, men vi bør være på nivå med Skottland. Det kunne ha vært mye verre, sier VGs landslagskommentator Knut Espen Svegaarden på VGTV.

– Dette er en gruppe som kunne ha vært uendelig mye verre. Dette er en gruppe som Ståle Solbakken og mannskapet bør klare å kvalifisere seg fra, sier Mathisen på TV 2.

– Det er en god gruppe. Ikke undervurder Georgia. Kypros er også gode, sier Skottland-trener Steve Clarke til TV 2.

NØKKELMENN: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Her feirer de 0–1 scoringen mot Sverige i juni sammen med Leo Skiri Østigård og Marcus Holmgren Pedersen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Skottland er et lag vi absolutt bør være på høyde med, sier Per Joar Hansen, på VGTV.

– Men det er ingen lette kamper lengre, advarer den tidligere assistenttreneren på landslaget.

Norge slapp de to beste lagene i pott to, som var Frankrike og England.

Fotball-VM 2022 går uten det norske landslaget, men Ståle Solbakken har som et klart mål å få Norge til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. Det er det konkrete oppdraget. Nå skal han gjennomføre det.

Norge var seedet i den tredje beste potten etter at puljeseieren røk i Nations League med tapene for Slovenia og Serbia.

– Haaland er som Zlatan

Kvalifiseringen spilles gjennom hele 2023. De første kampene går i mars, de siste i november. De to beste i hver av de ti gruppene kvalifiserer seg direkte til EM.

Norge har vært kvalifisert for EM-sluttspillet en eneste gang - i 2000. Det er også sist gang det norske herrelandslaget var i et sluttspill, EM eller VM.

– Erling Braut Haaland blir utrolig viktig for oss. Han er vårt absolutt viktigste spiller sammen med Martin Ødegaard, sier Per Joar Hansen på VGTV.

– Haaland er det samme for oss som Zlatan var for Sverige, sier Knut Espen Svegaarden.

– Vi må bygge laget så han lykkes.

Mesterskapet arrangeres i Tyskland i tiden 14. juni til 14. juli 2024.