Martin Ødegaard har fått full fart på spillet i Real Sociedad. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Martin Ødegaard har fått full fart på spillet i Real Sociedad. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ødegaard roses opp i skyene: «Pasnin­gene smadret forsvaret, umulig å ta fra ham ballen»

Martin Ødegaard (20) er i ferd med å ta hovedrollen i filmbyen San Sebastián. Han var i særklasse mot Watford lørdag og toppet spillerbørsen uten selskap.

Da tapte Real Sociedad 1-2 borte i en treningskamp, men Ødegaard endte som spanjolenes klart bestemann. Lokalavisen El Diario Vasco ga ham som eneste spiller fem (av seks mulige) poeng i sin grundige gjennomgang. To mann fikk fire mens de fleste lå på tre og to.

«Nordmannen er den ideelle spilleren å gi ballen til. Derfra skapes det sjanser. Det er umulig å ta fram ham (Ødegaard) ballen. Han ser «umulige» pasninger der de mer dødelige spillerne slår av lyset», skrev avisen og fortsatte med å rose ham.

«Pasningene hans smadret det engelske forsvaret. En til Oyarzabal, en annen til Portu, Isak og Willian. Ødegaard la corneren som Merino etter hvert traff stolpen på. Ødegaard prøvde også lykken fra distanse med et skudd som gikk i tverrliggeren».

Tøff start

Ødegaard er leid ut fra Real Madrid for én sesong. Han kom til Spania i sommer etter to og et halvt år i nederlandsk fotball (Heerenveen og Vitesse).

Ødegaards kontrakt med Real Madrid ble nylig forlenget med varighet til sommeren 2023.

Til helgen spiller Sociedad to treningskamper. Begge går mot lag fra toppdivisjonen i Spania, Eibar og Osasuna. La Liga starter om snaut to uker. Real Sociedad åpner med en vrien tur til Valencia. Så venter ytterligere to bortekamper (Mallorca og Athletic Bilbao) for Ødegaard.

Nytt

Grunnen er ombygging av stadion i San Sebastián. Den oppgraderes kraftig og får en kapasitet på vel 42.000 tilskuere mot 27.800 sist sesong. Første hjemmekamp på den nye Anoeta-arenaen kommer 15. september mot Atlético Madrid.

Det skjer rett i etterkamp av landslagsperioden der Norge møter Malta og Sverige i EM-kvalifisering. Ødegaard har de siste månedene tatt store steg på A-landslaget. Der er han nå i ferd med å bli en sentral brikke.