HamKam var så godt som oppe før dagens kamper. Kjetil Rekdals lag hadde 32 mål bedre målforskjell enn Jerv, som i teorien kunne ende på samme poengsum.

Scoringen til Kristian Eriksen med et kvarter igjen ble den eneste i HamKams møte med Stjørdals-Blink. Eriksen skjøt dermed Hamar-laget til seier i Obos-ligaen.

– Det var viktig for oss, når vi var i den posisjonen vi var i før kampen, sier HamKam-trener Kjetil Rekdal til Discovery+.

Dermed ble det en god bursdagspresang for Rekdal, som fyller 53 år lørdag.

– Jeg vant jo cupfinalen med Aalesund i 2011 på bursdagen min, så det er en fin dag for å vinne fotballkamper, sier Rekdal med et smil.

Med to runder igjen av Obos-ligaen har HamKam åtte poeng ned til Aalesund og er dermed utenfor rekkevidde. Aalesund har på sin side fremdeles kontroll på den andre direkte opprykksplassen, etter at Quint Jansen utlignet til 2–2 i toppkampen borte mot Fredrikstad. Tangotrøyene har fire poeng ned til Jerv og seks poeng ned til Fredrikstad før de to siste rundene.

Fotballekspert Joacim Jonsson ble tydelig rørt da han snakket om HamKam-spiller Kristian Eriksen i Fotball Direkte:

HamKam spilte sist i Eliteserien i 2008. Hamar-klubben rykket ned de to påfølgende sesongene, og har siden holdt seg på nivå to eller tre i norsk fotball. Forrige sesong startet de sesongen med fem strake tap, men hevet seg kraftig etter at Kjetil Rekdal tok over som trener 15. august og endte til slutt på niendeplass.

Oppturen har fortsatt videre denne sesongen, og ble kronet med seieren i Obos-ligaen.

– Reisen har vært over all forventning selvfølgelig. Jeg har en spillergruppe som er utrolig lojal og jobber beinhardt. Om ikke alt går som det skal, så krummer de nakken, står på og trener hardt. Det pleier å bli bra når du har slike spillere tilgjengelig, sier Rekdal.

For Stjørdals-Blink gjør tapet at de har fem poeng opp til Grorud på sikker plass, etter at nevnte Grorud vant 3–2 hjemme mot Åsane tidligere lørdag. I tillegg til de to lagene som rykker opp fra Obos-ligaen, har også lagene fra 3. til 6. plass en mulighet til å rykke opp gjennom et kvalifiseringssluttspill.

Der møter laget på sjetteplass laget på femteplass, og vinneren av kampen møter så laget på fjerdeplass. Vinneren av den kampen igjen møter laget på tredjeplass og vinneren av den kampen møter så laget som endte på 14. plass i Eliteserien, hvor vinneren får en plass i Eliteserien 2022.

TABELLEN: Slik ser tabellen ut i Obos-ligaen. Foto: Skjermdump: VG Live

Resultatene fra lørdagens kamper i Obos-ligaen:

  • KFUM Oslo – Sogndal 3–1

  • Bryne – Jerv 2–0

  • Raufoss – Strømmen 4–2

  • Ullensaker/Kisa – Sandnes Ulf 1–2

  • Grorud – Åsane 3–2

  • Fredrikstad – Aalesund 2–2

  • Stjørdals-Blink – HamKam 0–1

OPPRYKKSJUBEL: HamKam-spillerne jublet etter seieren mot Raufoss på mandag, som mer eller mindre sikret opprykket. Lørdag ble all teoretisk tvil fjernet. Foto: Geir Olsen