Fredag var Marcus Pedersen i gang med balltrening igjen, raskere enn Branns medisinske ansvarlige, Knut Fjeldsgaard, først antok etter at det ble konstatert kraftig overtråkk som følge av ankelskaden han fikk etter at han ble klippet ned av medspiller Azar Karadas, i kampen mot Sogndal.

På lørdagens trening inne på Brann stadion var Pedersen med på hele økten, og viste tydelig overfor sine medspillere hva han forventer av egen og andres innsats, både med kroppsspråk og stemme.

— Kampen mot Bærum er et typisk eksempel på et oppgjør vi må vinne for å komme oss opp igjen. Sogndal blir vanskelig å komme forbi, men vi må se på andreplassen og plukke poeng mot de som ligger rundt oss og vaker. Da må det være lov til å stille krav. Jeg synes vi stiller for lite krav til hverandre, sier Pedersen.

Teiper og biter tennene sammen

Han kjenner litt til skaden i ankelen, men så lenge det ikke oppstår hevelse etter trening, anser han seg så godt som spilleklar til mandagskampen.

— Det er bare å teipe og bite tennene sammen. Jeg må komme meg i form igjen. Folk glemmer at jeg har vært ute i fem måneder. Å spille matcher er det eneste som hjelper. Det har vært tungt å se kamper fra sidelinjen, selv om det er verre å være utpå når det ikke fungerer. Hvis vi klarer å hente frem samme innsats som vi viste mot Sarpsborg, og spille oss frem til scoringer som vi gjorde mot Bryne, kan det bli veldig bra, vurderer Østlendingen.

Flere alternativer

foto
Lars Arne Nilsen (bakgrunnen) er i tenkeboksen. Han bestemmer seg for elleveren mot Bærum etter en tur i fjellet. Foto: Odd Mehus

Brann-trener Lars Arne Nilsen har langt på vei avgjort hvem som starter mandagens bortekamp på Sandvika stadion, men er usikker på om Pedersen er med fra start.— Vi har flere alternativ fremover, og jeg må se an responsen til Marcus er etter denne treningen. VI har ikke besluttet hva vi skal gjøre med han enda, og har derfor forsøkt flere alternativer, sier Nilsen.

Kasper Skaanes er ute til over sommeren, og på lørdagens trening byttet Nilsen mellom flere ulike lagkombinasjoner i spillsekvensen.

— Vi må ha noen alternativer klare hvis folk ryker ut. V må vite hva vi gjør hvis Marcus ikke kan spille, hvis Barmen ryker eller eksempelvis Demidov blir skadet, bemerker Nilsen.

Tar ut laget på fjelltur

Istedenfor å sitte hjemme å gruble på hvilke 11 spillere som får sjansen fra start på mandag, går Brann-treneren gjerne en tur opp Ulriken eller andre nærliggende topper.

— Jeg går mye i fjellet, og liker å gjøre det for å finne løsninger. Laget faller vel på plass etter en tur.

Brann-treneren synes spillestilen han har innført, begynner å sitte. Bærum blir en tøff kamp og spillerne må kjenne alvoret som venter.

— De har levert mange gode resultater. Vi må være helt på topp for å kunne ta poeng. Bærum er et spillende lag med spisskompetanse. Vi har variert litt for mye i våre prestasjoner og er usikre på hva som kommer. Nivået har vi inne, men det er jevne prestasjoner som er utfordringen.