Eline Johansen (f.v), Molly Melchen og Kine Kvalsvik sørget for  tre av fem mål. Eline Johansen (f.v), Molly Melchen og Kine Kvalsvik sørget for tre av fem mål. Foto: Mette Bugge

Røa knuste Vålerenga etter pause-oppvask

Røa er ustoppelig om dagen og er best i byen og foreløpig i landet.

Røa-Vålerenga 5-0

De røde, som kaller seg Dynamite Girls, startet forrykkende i denne 16. mai-kampen i fotball, som tjuvstartet serierunden.

— Det løsnet «big time» i 2. omgang, sier Røas trener Geir Nordby.

— Planen vår var å nå det høyeste nivået. At vi skulle lage en slik heidundrende opptakt til 17. mai hadde jeg knapt trodd å håpe på. Nå blir det bare smil om munnen på nasjonaldagen, sier han.

Kampen startet i daft tempo. Vålerenga gikk ut med lavt press og hjemmelaget hang seg litt på. Det er ikke normalt for Røa.

Første scoring kom like før pause. Da var det Line Holter som driblet seg litt inn i boksen og skjøt i lengste hjørne. Dette målet kom gunstig for laget før hvilen.

— I garderoben måtte vi ha oppvask, sier treneren.

— Vi var nødt til å gå litt i oss selv og bestemme oss for å ta den kaken som lå foran oss i form av mer engasjement, aggressivitet, løp og entusiasme. Da kom svar på tiltale.

Friskere spillere

2. omgang åpnet med en pangstart.

Synne Skinnes Hansen kom seg rundt på kant og fikk lagt inn til Kine Kvalsvik: 2-0. 3-0 sørget Molly Menchen for. Deretter var det Eline Johansen som hadde et kjempeskudd: 4-0. Så kom Elen Botten inn for Kvalsvik. Det første innbytteren Botten gjorde var å slå en målgivende lang ball i bakrom til Skinnes Hansen. Hun rundet keeper og avslutter målorgien.

Topper

Røa vant byderbyet i hovedstaden og er på topp av tabellen, med en kamp mere spilt enn konkurrentene. Resten av runden går 18. mai.

-Jeg vil fremheve den tolvte spilleren, nemlig publikum Det var drøye 400 tilskuere på tribunen, som er rekord for oss denne sesongen.

Røa har aldri hatt en bedre start i historien når det gjelder antall poeng. Det til tross for at laget har vunnet serien fem ganger (og utenom det like mange cupmesterskap).

Vålerenga manglet et par av sine sentrale spillere som Rebecca Angus og Marte Berget. Det fikk gjestene merke.

Neste kamp for Røa går 24. mai mot Arna-Bjørnar også da på hjemmebane,. Det blit en ny toppkamp.