MANGLERUD STAR — STAVANGER OILERS 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)

MANGLERUDHALLEN: Ti minutter før slutt tok Phillippe Cornet med seg pucken ned langs høyresiden, bremset opp og vendte Mangleruds back Kevin Berg av isen, før han gikk inn i banen og vrikket pucken opp i nærmeste kryss med et håndleddskudd. 2-1. Resultatet holdt seg kampen ut, til tross for noen enorme Manglerud-sjanser de siste minuttene av kampen. Henrik Holm reddet det som kom.

De kunne pustet lettet ut, Oilers-spillerne. Å tape på overtid mot Sparta kan skje, men å tape mot Manglerud Star skal bare ikke skje. Takket være Cornets prestasjon og Holms redninger ble flausen ble unngått og tapsrekken endt.

— Det føles veldig bra å vinne igjen. Det kunne gått begge veier i de to forrige kampene, men det føles uansett bra å være tilbake på vinnersporet, sa den canadiske matchvinneren Cornet.

— Vi kommer styrket ut

Endelig vant Oilers igjen. Etter tre strake tap sank stemningen rundt Stavanger Oilers. Formsvikt og krise var ord som ble brukt for å beskrive situasjonen på isen.

— Jeg vet ikke om folk som har ropt krisestemning i Oilers har sett på tabellen da de snakker om krise. De spillerne vi jobber med er også mennesker. Vi har ikke et lag som er tre ganger så gode som alle andre, sier Oilers-trener Petter Thoresen, og fortsetter:

— Selv om vi lå på andreplass er det ikke krise i Oilers, men vi vil gjerne prestere litt bedre enn vi har gjort den siste tiden. Sånn er livet. Alle har noen dager de ikke presterer på jobben. Det virker som om folk som kritiserer mest ikke har en eneste grå dag i løpet av året.

- Har dette vært en av dine tyngste perioder i Oilers?

— Nei, nei. Folk er historieløse. Før jul i 2009 så tapte vi 10 av 15 kamper på rad, hvis noen lurer på det. Og vi har alltid kommet styrket ut av tunge perioder. Og det tror jeg vi gjør i år også. De periodene som folk kaller krise, det er ikke krise, for å si det sånn. Vi spiller ikke vår beste hockey, men det er helt naturlig at du har noen slike perioder da sesongen åtte-ni måneder lang, sier Thoresen.

Må bli bedre defensivt

- Hva er det som har gått galt?

— Vi har sluppet inn 15 mål på de tre kampene vi har tapt. Det er alt for mye, så det er der vi har begynt å tenke nå. Vi må slippe inn færre mål. Vi som driver med dette ser jo at starten mot Sparta ikke var all verden. Vi slapp inn enkle mål på grunn av personlige feil. I dag skapte vi litt for lite og var unøyaktige i starten, men uten at Manglerud Star slapp inn så mye. Det er derfor vi vinner i dag - at vi bare slipper inn ett mål, sier Thoresen.

— Det var viktig med seier i dag, for nå har vi noen kamper vi bør vinne framover. Vi bør komme tilbake til grunnivået vårt, hvor vi er trygge og ikke slipper inn fire-fem mål. Da sliter vi med å vinne. Vi må være tålmodige og ikke overivrige. Vi må gjøre et stykke arbeid for å ikke slippe inn mål, sier han.

Vurderer å reise

Tidligere denne måneden ble det kjent at hovedtreneren vurderer å flytte hjem til Østlandet etter denne sesongen. Han har opsjon på å ta en åttende sesong i Oilers. Foreløpig er det ingen avklaring rundt trenerfremtiden.

— Jeg må ha et annet tilbud på bordet for å ha noe å vurdere. Jeg slutter ikke å jobbe. Jeg må jobbe. Så da må det komme noe først.

- Så du tror ikke at det dukker opp noe uansett da?

— Jeg lever ikke sånn. Jeg har familie å ta vare på. Jeg drives veldig godt i Oilers, og jeg må ikke dra herfra. Men hvis det dukker opp alternativer så vil jeg vurdere det. Det har ikke dukket opp noe, så da er jeg veldig fornøyd med å være her sammen med Norge beste assistenttrener, sier Thoresen, og kikker bort på Pål Gulbrandsen.