Verdens beste alpinist om dagen, Kjetil Jansrud (t.h), er lidenskaplig opptatt av Liverpool og har fulgt med på storklubbenes jakt på supertalentet Martin Ødegaard. Verdens beste alpinist om dagen, Kjetil Jansrud (t.h), er lidenskaplig opptatt av Liverpool og har fulgt med på storklubbenes jakt på supertalentet Martin Ødegaard. Foto: NTB scanpix

Jansrud ber Ødegaard droppe Liverpool

— Jeg vil ikke anbefale Martin Ødegaard å dra dit, sier OL-vinner og Liverpool-fan Kjetil Jansrud.

Både Vinstra-karen, som vant gull i Super G i Sotsji, og hele Fotball-Norges gullgutt har et nært forhold til de røde fra Liverpool. Jansrud er lidenskapelig opptatt av favorittklubben sin, mens Martin Ødegaard har vært og trent med samme favorittklubb.

Her er Martin Ødegaard, i midten, sammen med Steven Gerrard og Simon Mignolet på Liverpool-trening på Melwood 5. desember. Foto: Tage Herstad

Men uansett hvor mye Jansrud elsker Liverpool, vil han ikke at 16-åringen fra Drammen skal gå dit nå. Ødegaard trente med Liverpool tidligere i desember.— Nå snakker jeg mer med et norsk hjerte enn et Liverpool-hjerte. Jeg tror det er bedre klubber der ute til å utvikle talenter. Han bør gå til en klubb som tar skikkelig ære i å utvikle ham. Hvis han går til en stor klubb nå, la oss si Real Madrid, og kan trene med Ronaldo, Bale og Benzema, så vil han helt sikkert lære av det. Men la oss si at han ikke kommer på laget. De storklubbene der henter bare nye talenter hele tiden, og hvor mange er det som ikke har lykkes? Jeg tror ikke en annen storklubb henter ham dersom han ikke lykkes i Real Madrid, sier en engasjert Jansrud.

Ajax bedre

— Han bør heller gå til en klubb som sier: Vi planlegger å ha deg i tre-fire år, og så skal vi selge deg for fem hundre mill. Og det skal vi gjøre alt vi kan for å få til.

- Type Ajax?

— For eksempel. Han bør ta en klubb som er vant med å slippe spillere videre. Det er alltid klubber som følger med på hva som skjer i de utvklingsklubbene, og da vil han alltid få en mulighet. Nei, gå til en klubb som virkelig vil bygge ham opp for så å selge videre, mener Liverpool-tilhengeren Jansrud som fikk en sjelden opptur onsdag kveld da Liverpool slo Bournemouth og sikret seg en semifinaleplass i ligacupen mot Chelsea.

— Hvor mye har du lidd du med Liverpool denne sesongen?

— En del. En god del. En virkelig god del. Vi hadde et lag som presterte bra, og så går det bare noen måneder før de presterer dårlig. Og at det i det hele tatt er mulig er for meg et mysterium.

- Handler ikke mye om at laget savner Luis Suárez?

— Selvfølgelig handler det om det også, men det skal ikke være mulig at hele laget skal falle så mye kollektivt. Jeg skjønner det bare ikke, sier Jansrud som fredag skal kjøre utfor i Val Gardena.

Torsdagens utfortrening er avlyst for å spare traseen slik at blir mulig å arrangere både utfor og Super G i de snøfattige Dolomittene.