Sesongen for det svenske skilandslaget har nok ikke blitt som söta bror håpet på.

Den kanskje aller største stjernen, Marcus Hellner, har slitt med sykdom siden rundt juletider og deltok ikke i årets Tour de Ski.

Fikk du med deg denne?

— Deilig å være tilbake

Onsdag var han tilbake i konkurranse da han tok sølv på 15 kilometer klassisk under det svenske mesterskapet. Daniel Richardsson tok gullet, men ifølge SVT var Hellner med i tetstriden gjennom hele løpet.

Nå er svensken strålende fornøyd med å være tilbake.

— Det har vært veldig frustrerende. Jeg har ikke kunne trene og ikke har jeg visst hva jeg har i kroppen. Men det er deilig å være tilbake og kunne konkurrere på øverste nivå, sier Hellner til SVT.

— Deilig å få et bevis på at det virkelig fungerer, selv om det er kjipt å miste seieren, legger han til.

For noen uker siden, under Tour de Ski, innrømmet Hellner at det var såpass tøft å være skadet, at han syntes det var tøft å se på konkurransen.

Richardsson fornøyd med gullet

— Jeg har ikke sett så mye. Jeg synes det er litt vanskelig. Det er ikke veldig spennende heller. Martin Johnsrud Sundby ser veldig sterk ut, sa den svenske stjerna til Aftonbladet.

Også en annen svensk stjerne har slitt mye med sykdom denne sesongen. Calle Halfvarsson gikk lørdagens renn i Nove Mesto, men måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom.

Daniel Richardsson var godt fornøyd med seieren.

— Jeg hadde ikke den formen jeg trodde jeg skulle ha, men jeg hadde bra ski så jeg får takke smørerne for seieren, sier seiersherren som slo Hellner med 6,9 sekunder.