Aleksander Aamodt Kilde kom bakpå i hoppet over Russi-spranget på Kvitfjell lørdag. Han falt stygt og ble sendt til sykehus for sjekk.

Etter en sjekk på Lillehammer sykehus kunne sportssjef Claus J. Ryste bekrefte overfor NTB at Kilde har pådratt seg samme skade som etter fallet i Val Gardena, og at han dermed er ute for resten av sesongen.

Han reiste seg opp og gikk fra bakken på egne bein etter fallet, men TV-bildene viste helt tydelig at han haltet og hadde vondt i venstrebeinet.

Det er annen gang denne sesongen at Kilde faller i et utforrenn i verdenscupen. Han gikk også over ende i rennet i Val Gardena like før jul. Det gjorde at han var ute i over en måned. Han kom tilbake og rakk å stille i VM, men etter lørdagens uhell på Kvitfjell er ikke skaden mulig å lege før denne sesongen er over. Trist for unggutten som virkelig har vært uheldig denne sesongen.

– Kilde blir sendt til sykehus for en sjekk. På den måten håper vi å få vite med sikkerhet hva dette dreier seg om. Han har vondt i den samme foten som han skadet i Val Gardena, og han sier smertene er de samme. Det er nå klart at sesongen er over for hans del, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB på Kvitfjell lørdag.

Sammen med Kjetil Jansrud var Kilde eneste nordmann til start lørdag.