Onsdag var i utgangspunktet fristen for at Petter Northug skulle ta sin beslutning vedrørende landslagsfremtiden. Nå skal imidlertid Northug-leiren i samtaler med Skiforbundet torsdag.

Det var sporten.com som først omtalte saken.

Langrennssjef i Skiforbundet Åge Skinstad forteller at grunnen til at samtalene skal holdes først i morgen er at han selv er opptatt onsdag.

— Det vi skal snakke om går jo på å få en oversikt over hvordan Petter ser for seg satsingen sin og hva som blir prioritert neste sesong, sier Skinstad til nettstedet.

Han forteller at han har bedt om at langrennsstjernen fremmer sin «ideelle løsning» i møtet.

Har ikke betenkt seg

Skiforbundet vet altså ikke hva Northug selv ønsker. For en uke siden skrev Adresseavisen at skistjernen ennå ikke har bestemt seg.

Detaljene rundt torsdagens møte er ikke fastsatt. For eksempel er det ikke sikkert at Northug selv vil delta, eller om skiforbundet kun vil snakke med mosbyggens representanter.

Are Sørum Langås har ikke besvart våre henvendelser onsdag kveld.

Northugs avtale med landslaget gikk ut 7. april.

— Ble unntatt reglene

Bakgrunnen for konflikten er Northugs avtale med dagligvarekjeden Coop, som er en direkte konkurrert til Spar, én av skiforbundets sponsorer.

Northug har tidligere fått lov til å profilere sin private sponsor Coop i sesongpausene.

Skiforbundet har imidlertid gjort det klart at en forutsetning for en ny representasjonsavtale med Northug er at skistjernen ikke kan profilere Coop på noe tidspunkt.

— I 2014 ble Northug unntatt reglene for å profilere en privat sponsor mellom 1. mai og 24. november. I 2015 blir den muligheten tatt bort, sa generalsekretær i skiforbundet Stein Opsal til Aftenposteni januar.

Kan gå både langløp og verdenscup

Northug må bli enig med skiforbundet for å kunne gå verdenscup neste sesong. Ett alternativ for mosbyggen er å gå langløp som Vasaloppet og Birkebeinerrennet, som er under Ski Classics-paraplyen, som ikke er tilknyttet verdenscupen.

Skinstad lanserer også et scenario der Northug både går verdenscup og langløp.

Petter Northug har altså et valg å foreta seg i løpet av de neste dagene: Coop eller landslaget.

Skiforbundet har gjort det klart at Northug må velge før fredag, da landslagstroppen for 2015-2016-sesongen offentliggjøres.