Jeg var ikke klar over at jeg hadde vunnet og var ikke forberedt i det hele tatt. Med navn som Alexander Kristoff, Henrik Ingebrigtsen og Sara Louise Rung hadde jeg liten tro på at jeg skulle bli tildelt prisen. Spesielt med tanke på året Alexander Kristoff hadde på sykkelsetet var jeg skråsikker på at han kom til å stikke av med prisen.

Etter oppvarmingen før kampen mot M/S fikk vi beskjed i garderoben om at vi skulle gå på isen litt tidligere enn vanlig fordi det skulle være oppstilling på blålinjen. Vanligvis når vi får denne beskjeden er det fordi noen skal hedres fordi de har rundet noen hundre kamper eller at noe utenomsportslig skal få litt oppmerksomhet. «Nei, RA er her fordi Ruben har vunnet den der sportsprisen», hørte jeg fra matrialforvalter Bent Stangvik. «Hæ?». Jeg trodde han kødda med meg og at gjerne RA og Oilers sammen hadde invitert vinneren på kamp for å gjøre noe fint ut av utdelingen. Det gikk ikke helt opp for meg før jeg stod på isen og mediakuben viste et bilde av meg og teksten sa «Årets Sportsnavn 2014».

Betyr mye

Det er tydelig at mange er interesserte i og liker det vi holder på med i Oilers og det vi står for. Riktignok hadde vi et veldig godt år i 2014 hvor vi har prestert ekstraordinært bra, men det har for all del de andre nominerte også. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke alle de som har stemt på meg. På forhånd takk til alle de som får noen dyre mobilregninger denne måneden etter å ha stemt på meg (les min mor) og takk til alle som tok seg bryet med å stemme meg frem. Det betyr veldig mye for meg. Jeg er heldig som får spille på et suksessrikt lag i et miljø hvor klubben virkelig verdsettes. Det er viktig å ikke glemme det midt i all medgang.

2014 var et godt år for min egen del, samtidig føler jeg at jeg er mer som en representant for Oilers i kåringen da det var flere fra laget som kunne blitt nominert. Det er laget som helhet som har hatt et godt kalenderår, ikke bare meg. Det er vanskelig for meg som keeper å være god alene, derfor må jeg også rette en takk til mine lagkamerater i Oilers.

Selv om det ble mitt navn som ble stemt frem er denne prisen et symbol på at vi har vært gode sammen. Derfor kommer jeg til å dele halvparten av de 20 000 kronene jeg med guttene på laget som takk for hjelpen og takk for et fint år.