Bjørn Helge Riises kontrakt med LSK varer ut denne sesongen, men kanarifuglene lar faktisk den tidligere Fulham-spilleren gå gratis til AaFK.

– Vi er umåtelig takknemlig for at LSK frigir han til oss. De gjør det på grunn av Bjørn Helges sterke ønske om å vende tilbake og på grunn av familiesituasjonen deres, avslører Henrik Hoff.

Det eneste Riise koster i overgangssum, var de sushi-ene han mottok da han i går ikledde seg AaFK-drakta for første gang siden tidlig på 2000-tallet.

– Haha, ja, de sushi-ene fikk vi faktisk sponset, så Bjørn Helge koster oss ikke noe i overgangssum. Lønnen vil jeg ikke gå innpå. Men det jeg kan si, er at vi fikk frigjort en del penger ved salget av Michael Barrantes, forteller Hoff.

Trond Fredriksen Foto: JUNE R. JOHANSEN

SMS-fleipet med John ArneI kveld skjedde altså det alle trodde var utenkelig: Bjørn Helge Riise signerte for AaFK.

Signaturen betyr at stridsøksa er begravd, at skilsmissen er over og at kjærlighetsforholdet mellom AaFK og Riise kan blomstre på ny.

– Det er mange år siden vi skværet opp. Alle krangler i et kjærlighetsforhold, forteller Bjørn Helge.

– Det kom nok som et sjokk på de fleste, både her og i Lillestrøm. Men jeg hadde veldig lyst tilbake til AaFK. Jeg synes de har noe utrolig spennende på gang, sier 32-åringen.

Returen til Ålesund gjør at det ikke lenger er utenkelig at storebror John Arne kan gjøre det samme.

– Jeg hørte at de gjerne vil spille sammen igjen en dag, så jeg sendte noen fleipete SMS til John Arne, forteller Fredriksen.

– Jeg skrev at nå er én på plass. Nå er det kun du igjen, John Arne, forteller AaFK-treneren og smiler.

Tviler på dobbel-Riise i AaFK

Han legger imidlertid ikke skjul på at det scenariet er svært usannsynlig.

– John Arne skal til India og spille der, så det løpet er kjørt, sier Fredriksen.

– Kan dere hente han når han er ferdig i India?

– Nja, da er han sikkert for gammel, svarer AaFK-treneren lattermildt.

Både han og AaFK-direktør Henrik Hoff strålte om kapp med sola etter gårsdagens storsignering. Det samme gjorde Bjørn Helge og mamma Berit Riise.

– Vi var i fyr og flamme da vi skjønte at det var mulig å hente Bjørn Helge tilbake, forteller Hoff.

– Hvis John Arne også har lyst til å dra hjem, vil det være veldig interessant. Han er en kjempegod spiller, men det spørs om økonomien vår er god nok, medgir AaFKs klubbdirektør.

Bjørn Helge kommer til å trene med AaFK torsdag og hilse litt på sine nye lagkamerater, før han tar seg en velfortjent sommerferie.

23-åringen er spilleklar til bortekampen mot Bodø/Glimt 26. juli.