— I stedet meldte dobbelt så mange seg til jobben som daglig leder i forrige uke, sier styreleder Tore Bull Hedel i Byåsen håndball elite.

Doblet antall søkere

De siste ukene har medieoppslagene om Byåsens økonomiske krise vært mange, og Bull Hedel fryktet at oppmerksomheten ville skremme potensielle søkere til den utlyste stillingen som daglig leder.

— Det har hatt motsatt effekt av hva vi trodde. Vi trodde kanskje noen vil trekke seg, men ingen har trukket seg. I stedet hadde vi 50 prosent økning i antall søkere i løpet av forrige uke. Det er vel et signal om de som søker vet hva de går til, sier Bull Hedel til adressa.no.

Slutter: Torbjørn Balstad slutter som daglig leder i Byåsen. Interessen for å bli hans etterfølger er stor, selv om klubben har store økonomiske problemer.

Han tror det voldsomme engasjementet de siste ukene rundt den konkurstruede klubben kan være en årsak til at jobben som daglig leder er interessant for mange.

Flere aktuelle kandidater

— Det er unikt at over 400 givere har bidratt med økonomisk støtte. Engasjementet rundt Byåsen har vært stort, og klubben har også vist stort engasjement for å få til dette, sier han.

- Hvem er søkerne?

— Vi har alle typer søkere. Noen har ledererfaring, noen kommer fra idretten, mens andre har kommersiell erfaring. Vi tror vi har et par kandidater som kan være riktig for oss, sier Bull Hedel.

Torbjørn Balstads etterfølger skal være klar til første hjemmekamp 9. september. Da venter stjernespekkede Larvik.