Han er allerede tidenes yngste spiller i eliteserien (15 år og 117 dager), han er tidenes yngste målscorer i eliteserien (15 år og 150 dager), han er tidenes yngste landslagsspiller (15 år og 253 dager) og tidenes yngste som noensinne har spilt en EM-kvalifiseringskamp (15 år og 300 dager).

Alle disse rekordene slo Martin Ødegaard som Strømsgodset-spiller før han hadde fylt 16 år.

Men etter at nordmannen ble tatt ut i Real Madrids kamptropp i La Liga-kampen hjemme på Santiago Bernabéu hjemme mot Almería, kan også spanske rekorder stå for fall.

Klarer ikke rekord fra 1939

Martin Ødegaard kan bli tidenes yngste spiller for Real Madrid. Alberto "Riverita" Rivera var 17 år og 111 dager da han satte den gjeldende rekorden 10. juni 1995. Rivera fikk en drøy halvtime mot Celta Vigo og den rekorden står fortsatt. Om ikke Ødegaard får sin debut onsdag kveld, har han fortsatt ut kalenderåret 2015 på seg for å ta den.

Rivera scoret også i den kampen og er dermed tidenes yngste målscorer for Real Madrid. Det er også en rekord Ødegaard kan slå.

For ordens skyld: Celta Vigos Sansón var ifølge Marca15 år og 255 dager da han i 1939-40-sesongen spilte mot Sevilla. Med det ble han tidenes yngste spiller i La Liga. En rekord som fortsatt er gjeldende.

De andre rekordene

Her er andre rekorder Martin Ødegaard kan knuse:

  • Han kan bli yngste målscorer i Champions League (Peter Ofori-Quaye, 17 år og 195 dager).

  • Han kan bli yngste Real-debutant i Champions League (José Rodríguez, 17 år og 354 dager).

  • Han kan bli yngste Real-målscorer i Champions League (Raúl, 18 år og 113 dager).

Men først handler det om å få spilletid. Ødegaard er med i bruttotroppen (20 spillere) mot Almeria. Men han er ikke garantert å få være med som innbytter. Den avgjørelsen vet vi mer om klokken 19.00 onsdag kveld, når startoppstilling og innbytterbenk er offentliggjort.