Kalpa – Oilers kl 15.00

KUOPIO (FINLAND): — Vi analyserte Kalpa på video i går og vet hva som venter. De spiller på en spesiell måte som skiller seg fra de fleste andre lag. Det ligner faktisk litt på bandy, sier Oilers-kaptein Kristian Forsberg til Aftenbladet.

Oilers gjennomførte søndag en rolig morgentrening i Data Group Areena i sentrum av Kuopio. Med seier i ettermiddagens kamp er Oilers klare for 16-delsfinalen i mesterligaen. Men skal de klare det, er de nødt til å finne ut av spillet til sin finske motstander.

Som de fleste lag fra Finland er også Kalpa aggressive. De presser på over hele isen og forsøker å tvinge frem feil hos laget de spiller mot. Det som imidlertid skiller Kalpa fra resten, er grunnspillet som i all hovedsak dreier seg om å holde pucken i eget lag.

Backene leder gjerne angrepet gjennom midtsonen, før de slipper gummiskiven til løpere som kommer bakfra i høy fart. Finnene elsker å transportere puck, og snur gjerne spillet hjemover dersom de ikke finner en åpning. Dermed skiller de seg stort fra de fleste andre lag som gjerne legger pucken ned i angrepssonen og jobber etter for å vinne den tilbake.

— Det handler om å knekke koden. Kalpa har stor fart og flyr på alt. De er pucksikre. Det betyr at vi må svare på aggressiviteten og takle mye. Jeg skal forsøke å bidra med mitt, sier Ironman-konge Petter Røste Fossen.

Justerer taktikken

— Dette blir en litt ny utfordring for oss. Det er ikke mange lag som spiller som Kalpa, så det må vi takle. Det handler om å bevege seg hele tiden og ikke bli stillestående. Vi justerer litt i undertall og i midtsonen for å være klare for det som kommer, sier Petter Thoresen.

Oilers-treneren går på med de samme rekkene som fredag tapte 3-4 etter forlenging mot Trinec i Tsjekkia. I mål velger han imidlertid å erstatte Henrik Holm med Ruben Smith. Holm sto de to første mesterligakampene, men må se ettermiddagens finsk-norske duell fra benken.

Thoresen er tydelig på at Oilers må tette igjen bakover hvis laget skal ha en mulighet til å slå Kalpa og dermed sikre avansementet til sluttspillet i Champions Hockey League. Kalpa har for øvrig bare spilt én kamp til nå i turneringen. Forrige helg slo de Ocelari Trinec hjemme på straffer.

— Vi vinner ikke på dette nivået om vi slipper inn tre-fire mål. Så gode fremover er vi ikke. Alt starter med et godt forsvar, sier Thoresen.

Smith er klar

— Jeg ønsker alltid å spille, men jeg har trengt litt tid til å jobbe med detaljer og teknikk de siste ukene. Henrik Holm har uansett vært så god at det ikke har vært noe å diskutere, sier Ruben Smith til Aftenbladet.

28-åringen fra Hundvåg har vært klubbens førstevalg de siste sesongene, men slet i likhet med resten av laget i de første treningskampene før sesongstart. I ettermiddag er han tilbake i buret – to uker og to dager etter 1-5 tapet mot Vienna Capitals.

— Jeg tror ikke at det betyr noe at det er en stund siden jeg spilte kamp sist. Sånne ting betydde mer før. Nå er jeg mer rutinert og forbereder meg på samme måte uansett. forklarer han.

Kampen mellom Kalpa og Oilers kan du følge direkte på Aftenbladet. Kampstart er 15.00

Oilers stiller med følgende lagoppstilling i ettermiddag:

Kissel - Soares - Johansson

Dahl-Andersen - Forsberg - Kristiansen

Balcers - Trettenes - Lorentzen

Medhus - Høygård - Røste Fossen

Ekstra: Anders Tangen Henriksen

Solberg - Sertich

Bruneteau - Sveum

Rokseth - Johannesen

Ekstra: Mats Mostue

Ruben Smith starter i mål.

Følg kampen direkte og chat med oss underveis