Haslum-Arendal 28-33

Svenn Erik Medhus er ikke god nok for landslaget, men mer enn god nok ØIF Arendal. Han vil lede sørlendingene til et nytt seriegull. Det er ikke mye rør når Arendals mest kjente rørlegger står i mål.

– Nå er det kjørt. Arendal var bedre enn oss. Det er riktig lag som vinner, og det er riktig resultat. Ikke minst har de en bedre målvakt enn oss, oppsummerte Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno etter toppkampen i Nadderud Arena. Han har imidlertid tro på at HIL gir sterkere kamp neste år.

— Da får vi tilbake Erlend Mamelund, og vi har mange unge gutter som vil heve seg ytterligere. Og så er vi jo i nærheten nå også.

- Sikker på at Mamelund kommer?

— Ja, det er jeg!

Med seieren over Haslum fikk Arendal fem poengs ledelse med seks kamper igjen å spille. Sørlendingene skal bli rammet av mange lårhalsbrudd hvis dette skal gå galt.

Medhus tar intet for gitt

– Avgjort? Det er litt tidlig å si. Egentlig trodde jeg at det var avgjort for to-tre måneder siden, men så tok Haslum ni på rad. Men det var gøy å sette på plass han som hadde tippet Haslum som serievinner, sier en av kampens store forgrunnsfigurer, Svenn Erik Medhus.

– Og det var?

– Christian Berge.

– Har han tatt feil også når han ikke tar ut deg?

– Det de gjorde i EM var vanvittig bra, og det ser ut som om Berge har funnet vinneroppskriften. Det blir medaljer på sikt. Han har fått en gruppe som tror de kan flytte fjell sammen. Problemet tidligere var at noen spillere fikk for mye ansvar. Nå gjelder kollektivet. Spør han meg, er jeg interessert, men nå nyter jeg bare å flyte på bølgen til ØIF, sier 2,01-høye Medhus.

Seriens beste målvakt

Arendal hadde med seg en av EM-spillerne til seriefinalen, og Magnus Jøndal fikk vist 1175 tilskuere hvordan man lurer en keeper. Seks skudd ga seks mål, men det ene takket han Haslum-keeper Trond Tjemsland for. Tjemsland reddet en straffe fra Jøndal, men greide på "underholdende" vis å rote den i mål likevel.

— Det er litt tidlig å feire seriegull, men vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt, sier venstrevingen, som også skryter av Medhus.

— Han var seriens beste keeper i fjor, og det er han i år også - foran Bodø-keeperen. Og når han redder mye, gir det oss kontringer, sier Jøndal, som ikke har hørt noe fra utlandet etter at han storspilte i EM.

— Jeg unner Jøndal utlandet, men han må gå til en toppklubb. Og det er ikke så lett å komme dit, for det kryr av gode vinger i Europa. Han kan like gjerne bli i ØIF som å gå til en "båttenklubb", sier trener Marinko Kurtovic.

Litt Køpp-finale

ØIF Arendals Eirik Køpp skal spille for Haslum neste år, men 20-åringen hadde ingen medlidenhet med sine fremtidige lagkamerater. Kjempen, som også kan bli en mann for landslaget etter hvert, dunket Arendal i ledelsen tidlig i kampen og bidro jevnt og trutt. Han endte på ni scoringer. Simen Nicolai Schønningsen scoret 11 for Haslum, men han ble mer alene.

Haslum kom ikke bare fem poeng etter, men har også det tøffeste kampprogrammet igjen, med bortekamp mot Bodø og hjemmekamp mot serietreer Elverum.

Men seriegull gir ikke Arendal plass i Champions League. Der er reglene forandret, og sørlendingene må vinne sluttspillet for å få den gulroten.

– For meg er serien viktigst. Det fordi det er den vi holder på med nå, sier Medhus snusfornuftig.