Lionel Messi ble skadet og måtte forlate banen etter en halv omgang i Barcelonas 4-1-seier mot Betis søndag.

Messi har slitt litt med skader den siste tiden og har også vært gjennom en sjelden måltørke. Han har ikke scoret i serien i Spania siden september, oppsiktsvekkende når det gjelder den argentinske målmaskinen.

Søndag måtte han forlate banen etter bare 22 minutter. Han signaliserte bytte etter å ha gått over ende da han skulle sette fart med ballen, og han ble erstattet av Andrés Iniesta. Barcelona meldte på Twitter at Messi har pådratt seg en hamstringskade og skal gjennom grundige tester mandag.

Messi har hatt hamstringproblemer siden han skadet seg i mesterligakamp mot Paris Saint-Germain i april.

Stillingen var fremdeles 0-0 da byttet skjedde, men Barcelona greide seg godt uten sin største stjerne. Neymar og Pedro ordnet to måls ledelse før pause, og Cesc Fàbregas økte to ganger i annen omgang før vertene fikk sitt trøstemål på overtid.

Flott med mål

– Det er flott å ha scoret mål, men det viktigste er resultatet. Vi har fått en veldig god start også på denne sesongen, slo Barcelonas tomålsscorer fast.

Barcelona-trener var fornøyd med hvordan spillerne taklet den tøffe første halvtimen av kampen hvor hjemmelaget satte et høyt press på serielederen.

– Den første halvtimen spilte vi slik Betis ville at vi skulle spille. Deres press var ganske stort, men så fant vi etter hvert rommene vi trengte bak deres forsvar, sa Barcelona-manager Gerardo Martino.

To selvmål

Dermed har Barcelona økt sin luke på tabelltopp til tre poeng. Tidligere på kvelden avga Atlético Madrid nemlig to poeng da serietoeren spilte 1-1 borte mot Villareal.

Et selvmål av Mario etter bare to minutter ga Atlético ledelsen. Klønete sendte han et innlegg fra Juanfran i eget mål.

Villarreal dominerte kampen etter det, og elleve minutter før slutt var det Juanfrans tur til å være klønete og uheldig. Han styrte et innlegg fra Jeremy Perbet i eget mål.

– Vi kjempet helt til slutt og fortjente uavgjort. På mange måter var vi det beste laget, sa Villarreal-spiller Gaspar.

Barcelona er tre poeng foran Atlético Madrid og seks foran formsterke Real Madrid.

Spansk 1. divisjon fotball søndag, 13. runde:

**Betis – Barcelona 1-4 (0-2)

Mål:** 0-1 Neymar (36), 0-2 Pedro Rodriguez (37), 0-3 Cesc Fabregas (63), 0-4 Fabregas (79), 1-4 Jorge Molina (str. 90).

33.000 tilskuere.

**Espanyol – Sevilla 1-3 (1-2)

Mål:** 0-1 Federico Fazio (3), 0-2 Vitolo (10), 1-2 Sergio Garcia (23), 1-3 Carlos Bacca (58).

21.853 tilskuere.

Rødt kort: Victor Sanchez (85), Espanyol.

**Valencia – Valladolid 2-2 (1-1)

Mål:** 0-1 Javi Guerra (9), 1-1 Dorlan Pabon (29), 1-2 Gilberto Garcia (50), 2-2 Sofiane Feghouli (75).