AKER STADION: Molde gikk seirende ut av kveldskampen mot Lillestrøm fredag kveld. Selv om kampen tidvis både var veldig jevnspilt og sjanserik, stakk Molde av med alle de tre poengene. Dermed står Solskjærs mannskap med syv poeng etter tre kamper, og er godt i gang med poengfangsten i årets Tippeliga.

Eidur Gudjohnsen spilte også en god kamp, og begynner nå å vise at han kan bli meget viktig for Molde utover i sesongen.

— Det er godt å få tre poeng, samtidig score fire mål på Lillestrøm. Vi skapte mange gode sjanser, og kunne også scoret flere. Det eneste jeg har å sette fingeren på er at jeg synes vi gir fra oss ballen litt for mye, og ga dem litt for mange sjanser til å komme inn igjen i kampen. Det er definitivt noe vi må bli bedre på som et lag, men alt i alt synes jeg vi fortjener alle poengene. Vi har nå syv poeng av ni mulige, og etter de tre første kampene er det godkjent, sier Gudjohnsen.

Han spilte sin beste kamp hittil i Molde-karrieren, og fikk med seg en straffescoring og hadde assisten på 1-0 målet til Mattias Moström etter bare fire minutter. Han føler nå at formen er i anmarsj.

foto
SUVEREN: Eidur Gudjohnsen leverte en knallkamp mot Lillestrøm, og fikk sin første scoring i den norske eliteserien da han satte inn 4-2 på straffe. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

— Jeg er ikke i toppform, men jeg er definitivt på vei dit jeg vil være. Jeg kunne satt inn en scoring i 1. omgang også, men sånn er det i fotball.- Jeg synes jeg blir bedre og bedre for hver kamp jeg spiller, noe som er normalt siden jeg var litt ute av kamptrening da jeg kom hit tidligere i år. Selvfølgelig har jeg en del å gå på før jeg er i toppform, men dette er en start.

Vinduet stengte torsdag:

Skryter av laget

— Hele laget blir bedre og bedre, måten vi spiller på, og måten vi presser høyt på er en faktor som har kommet seg mye de siste kampene. Bevegelsene begynner også å sitte, og kontringene er vi veldig farlige på. Det kjennetegner også gode lag å vinne på dager hvor ikke alt er perfekt, så det må vi ta med oss videre. Vi er veldig fornøyd med året første tre-poenger foran eget publikum, sier islendingen.

Gudjohnsen var igjen i Molde da flere av lagkameratene var ute på landslagsoppdrag, og det er vel en dårlig bevart hemmelighet at han gjerne vil spille for Island i EM i Frankrike til sommeren.

— Landslaget er ikke noe jeg tenker på akkurat nå. Alle som er i diskusjonen vet at det gjelder å prestere frem mot sommeren, så får vi se hva som skjer. Molde er alt jeg konsentrer meg om for øyeblikket, og forhåpentligvis kan vi være med å kjempe om gullet i Tippeligaen, sier en fornøyd Eidur Gudjohnsen.

Manager Ole Gunnar Solskjær var også veldig fornøyd med Islendingen etter kampslutt.

— Samarbeidet med de andre spillerne går bare en vei, og det er fremover. Vi kan bli bedre til å spille på styrkene hans, men også det begynner å komme seg. Laget setter veldig ofte av gårde i hundre når muligheten for å kontre byr seg, og da er det godt å ha Eidur der til å roe ned situasjonen, og spille den avgjørende pasningen. Han har også en egen evne få kan matche til å komme seg i gode scoringsposisjoner.

— Erfaringen han bringer inn i et lag fullt av unggutter er uvurderlig. Han har fremdeles den samme gode forståelsen for spillet, og ballbehandlingen begynner å sitte, slik vi vet han kan. Det han trenger nå er rett og slett mye spilletid, og mange kamper. Da er han der han selv vil være også, forklarer Solskjær.