Solskjærs indre sirkel: Thomas Mork (f.v.), Trond Strande og Erling Moe fortsetter som Ole Gunnar Solskjærs nærmeste medarbeidere på treningsfeltet.  Solskjærs indre sirkel: Thomas Mork (f.v.), Trond Strande og Erling Moe fortsetter som Ole Gunnar Solskjærs nærmeste medarbeidere på treningsfeltet. Foto: ERIK BIRKELAND

Slik blir Team Solskjær

Molde beholder hele trenerapparatet og henter tilbake talentspeider John Vik.

AMSTERDAM (Rbnett): Det blir ingen endringer i trenerapparatet til Molde Fotballklubb neste sesong. Det bekrefter Ole Gunnar Solskjær overfor Rbnett. Erling Moe blir assistent og Per Magne Misund fortsetter som keepertrener. Trond Strande blir fast medlem i teamet, mens Thomas Mork skal jobbe både mot A-laget og med de yngre spillerne på 2. divisjonslaget.

— Jeg ser ingen grunn til å forandre noe, det er ikke behov for å hente inn andre i teamet. Klubben har ønsket kontinuitet, de anbefalte at alle fikk fortsette. Det er også slik jeg vil ha det, så der er vi helt enige, sier Solskjær til Rbnett.

Han fulgte MFKs prestasjoner fra sidelinja etter at Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen ble avskjediget i sommer.

— Jeg har hatt kontakt med Erling hele veien. Både han og de andre i apparatet har imponert meg. De har vist at de fungerer og de har gitt klubben resultater, sier Solskjær.

Han mener også beslutninga signaliserer at man ikke trenger å komme fra utlandet eller et annet sted i Norge for å bli trener i Molde Fotballklubb. Da han ble ansatt i 2011 var engelskmennene Mark Dempsey og Richard Hartis samt danske René Skovdahl Solskjærs nærmeste medarbeidere.

— Det er viktig å tenke på trenere på samme måten som vi tenker på spillere. De som flinke og ivrige skal få muligheten til å gå gradene. Vi har et fantastisk fotballmiljø i kontorlandskapet på Aker stadion. Det er veldig utviklende å sitte sammen i gode faglige diskusjoner hele dagen. Vi har skapt et læringsmiljø der alle vil bli bedre. Det er en veldig bra gjeng, sier Solskjær.

Han har også hentet tilbake John Vik, som det siste året har jobbet for Vålerenga. Han får hovedansvaret for talentspeidinga, mens Petter Rudi nå skal kombinere speiding med analysearbeid.

— Både jeg og klubbledelsen har ønsket John inn igjen og vi er heldige som har fått ham tilbake til Molde. Han er veldig flink i det han gjør og blir en viktig ressurs for oss framover, sier Solskjær.

Vik blir fast tilknyttet MFK på en løpende kontrakt. Speideren leies ut til klubben fra sitt eget firma.

— Det har vært veldig kjekt å jobbe med Kjetil (Rekdal) og de andre i Vålerenga, og det var en vanskelig avgjørelse å slutte der. Men jeg føler meg sterkt ønsket både av Ole Gunnar og styret, og ser fram til å jobbe for Molde igjen. Klubben har god økonomi og store ambisjoner. Dette blir spennende, sier Vik, som også var Solskjærs speider i Cardiff.

PS! Molde Fotballklubbs lederteam i 2016 blir ultralokalt. Kristiansunderen får med seg en moldenser (Moe), en malmefjording (Strande), en måndaling (Misund), en averøying (Mork) og en tomrefjording (Vik).