Ståle Solbakkens menn maktet ikke å få med seg poeng mot Brøndby. Ståle Solbakkens menn maktet ikke å få med seg poeng mot Brøndby. Foto: NTB scanpix

Solbakken: - Vi er en bunnklubb

FC København fikk juling av Brøndby i byderbyet.

Ståle Solbakken fikk lite å juble for under lørdagens 3-2-tap på bortebane for Brøndby. Nå ser Solbakken på FC København som en bunnklubb.

— Historisk er vi en toppklubb, men vi må innse at vi nå er en bunnklubb. Med ti poeng på de første ti kampene, er det umulig å si noe annet, sa Solbakken til danske Ekstrabladet etter kampslutt.

Solbakken understreker samtidig at de nå har fokuserer fullt og helt på å komme seg opp fra nedrykkssumpen, slik at de fortsatt er en Superliga-klubb også neste sesong.

Første tap som ny trener

— Vi skal opp fra bunnen. Det er det vi må tenke på, og det hjelper ikke å ta lett på det. Det er kun vi som kan gjøre jobben, sa Solbakken.

Tapet var Solbakkens første etter at han tok over som København-trener i august , et tap Solbakken visste ville komme - før eller siden.

Brøndby ledet lenge kampen 3-0, men to København-mål den siste halvtimen gjorde resultatet penere.

— Ved 3-2 kjørte vi kampen, og hadde gode muligheter, selv om vi spilte med 10 mann.

Københavns Pierre Bengtsson fikk rødt kort etter 78 minutter, et kort som etter Solbakkens oppfatning var av den tvilsomme sorten.

— Hvis dommeren sier at det var en konsekvens av nedsparkingen, så kjøper jeg den. Sier han imidlertid at det ble gitt rødt kort fordi vi fratar en målsjanse, så er det vanskelig å akseptere, avsluttet han.

Midtjylland leder Superligaen med 21 poeng.