— Leggene er bra. Jeg trener for fullt. Det går fint. Det gikk bra å spille for Brann 2 sist lørdag. Jeg er klar for å spille mot Sogndal, hvis treneren vil, sier Markus Jonsson (33).

Mange har sluttet å regne ham med. På et tidspunkt tenkte han slik selv også. Jonsson ble skadet i leggen igjen og igjen. Igjen og igjen.

Trodde det var slutt

Senest helt i slutten av august, da noen spurter på trening satte ham ut av spill, bare en snau uke etter at han spilte A-kamp for første gang på lenge.

Jonsson gikk langt i å si at han trodde karrieren var over.

— Akkurat nå kjennes det som det meste av håpet er borte. Men så lenge jeg har kontrakt er det min plikt å forsøke å trene meg opp, sa svensken.

Den plikten har han tatt på alvor. Han har fått spesialoppfølging av det medisinske apparatet, jobbet hardt i styrkerommet og gått fra å jogge ensom rundt treningsfeltet til å være med i spillsekvensene ute på gresset.

— Trent steinhardt

Han har gjennomført en opptreningsperiode på like seriøst vis som alle de foregående gangene han har slitt.

— Jeg har trent steinhardt for å komme tilbake. Og nå er vi den situasjonen at jeg er tilgjengelig.

Jonsson får ikke forlenget kontrakten sin med Brann, når den nå utløper. Med veldig stor sannsynlighet gir han seg som spiller etter sesongen.

Trener Rikard Norling setter pris på å ha anledning til å velge veteranen, i første omgang mot Sogndal.

— Han er klar for å spille. Etter hva jeg forstår er leggene hans bra, og han spilte jo en Brann 2-kamp også. Vi har noen treninger igjen før kampen, så får vi se hva det blir til med ham, når vi nærmer oss, sier Norling.

Norlings vurdering

- Vurderer du å involvere Jonsson mot Sogndal?

— Ja, det er klart jeg gjør. Det er en bra spiller som nå er skadefri, sier Norling.

Jonsson, som ble vraket som kaptein før årets sesong, har bare kunnet bidra i fem seriekamper denne sesongen.

Han sier det ville betydd "alt" å kunne hjelpe laget til å berge plassen i eliteserien.

— Det har vært ekstremt tøft å sitte på tribunen og se alle tapene denne sesongen. Det eneste som er i hodet på meg og de andre er å fikse dette.