Martin Ødegaard (17) kan få sine første Real Madrid-minutter på snaut halvannet år onsdag. Martin Ødegaard (17) kan få sine første Real Madrid-minutter på snaut halvannet år onsdag. Foto: NTB SCANPIX

Martin Ødegaard får trolig Real-sjanse onsdag

Ekspertene tror 17-åringen er i troppen i cupkampen mot Cultural.

— Jeg tror han har sjansen til å komme på banen denne gangen. I troppen tror jeg ganske sikkert han vil være. Det vet vi tirsdag, sier Ruben Canizares i avisen ABC til NTB. Hans jobb er å følge Real Madrid.

Francisco Santiago Siguero i Real-vennlige Marca sier til NTB:

— Han har sjansen nå. Til å komme med i troppen, men også å få spilletid.

Redusert

Cupen i Spania går med dobbeltkamp også i 1/16-finalen. Real Madrid er ventet å vinne begge oppgjørene med sikker margin, selv med et redusert lag.

Cultural ligger på andreplass i Segunda B gruppe 1. Det er samme nivå som Ødegaard spiller på til daglig med Reals B-lag Castilla.

Ødegaard har fått et innhopp (mai i fjor) siden han ble kjøpt av storklubben i januar 2015. Det gjorde ham til tidenes yngste Real-spiller.

Han fikk ikke være med da det offisielle lagbildet ble tatt tidlig i høst, men han har vært jevnlig med på A-treninger den siste tiden.

Uklart

Ryktene går om at drammensgutten allerede har forlenget avtalen med Real. Dette er ikke bekreftet eller avkreftet av ham selv eller klubben.

— Vi har ikke hørt noe om en utvidet kontrakt for Ødegaard, sier Canizares.

De fleste regner med at Ødegaard lånes ut fra januar. Han trenger matching på et høyere nivå enn hva Castilla kan tilby ham i spansk tredjedivisjon.

Nederland, Tyskland og Spania er de mest aktuelle landene.

Den siste tiden er rapportene fra Madrid entydige: Ødegaard har slått tilbake etter en svakere periode, og hans posisjon som et satsingsområde for Real, er sterkere enn på en god stund.

EM neste?

I november spiller Ødegaard for Norges U21-landslag i EM-omspillet mot Serbia. Der går kampene 11. (Beograd) og 15. november (Drammen).

Sammenlagtvinneren får plass i sluttspillet i Polen til sommeren. Der deltar tolv nasjoner.

Det vil være et godt utstillingsvindu for Ødegaard med tanke eventuelt nye utlån etter denne sesongen.

Real Madrid slo Athletic Bilbao 2-1 i serien søndag og møter Alaves kommende lørdag. (©NTB)