LERKENDAL (adressa.no): Det ble en ellevill fotballkamp på Lerkendal søndag kveld. Åtte mål, horribelt forsvars— og keeperspill og en hardt tilkjempet hjemmeseier var fasiten etter 90 spilte minutter i sommervarmen.

Rosenborg vant til slutt 5-3 etter å ha vært klart best før pause, gitt fra seg ledelsen etter pause, og snudd kampen på hodet i andre omgang.

— Det ble en veldig severdig kamp for publikum, regner jeg med. Vi viser styrke når vi kommer tilbake, sa Rosenborgs Pål André Helland over høyttaleranlegget like etter kampen.

Overkjøring i starten

Lag som har spilt europacup i midtuken sliter ofte i påfølgende seriekamp, men RBK-trener Per Joar Hansen valgte å gi fornyet tillit til de samme elleve som slo latviske Jelgava. Det så i utgangspunktet ut til å være en riktig vurdering.

Rosenborg startet kampen med å gå rett i angrep, og Alexander Søderlund misbrukte en stor sjanse mot sine gamle lagkamerater allerede etter tre minutters spill.

Hjemmelaget hadde tydeligvis bestemt seg, og ledermålet kom etter bare fire minutter. Mike Jensen avsluttet et angrep som ble startet av Søderlund, gikk via Riski og Pål André Helland før Jensen fikk ballen og satte den sikkert inn bak Haugesunds keeper Per Kristian Bråtveit.

RBK økte ledelsen etter 11 minutter da Søderlund avsluttet et vakkert opprullet angrep. Mikael Dorsin vant duellen mot Vegard Skjerve, fikk lagt inn, og foran mål var Søderlund lynskarp. Spissen valgte å ikke juble mot sine gamle lagkamerater.

De første 20 minuttene av kampen virket som et eneste langt RBK-angrep, Haugesund så sjokkskadet ut, og trener Jostein Grindhaug gjorde et bytte allerede etter 17 minutter. Høyreback - og trønder - Skjerve gikk ut, Daniel Bamberg kom inn. Uvisst om Skjerve var skadet, men FKH var nærmest tvunget til å gjøre grep.

Det så da også ut til å bedre seg for laget som spilte europacup i Wales torsdag. De oransjekledte kom mye mer med i kampen i minuttene før pause. Alexander Stølås var klart nærmest med et frispark i tverrliggeren etter halvspilt omgang.

De siste minuttene før pause var relativt daffe fra begge lag, og det sto 2-0 til pause.

Haugesund snudde

Andre omgang åpnet rolig, men seks minutter etter pause fikk Haugesund redusere. Ballen ble løftet inn i feltet mot Dusan Cvetinovic. Serberen fant Christian Gytkjær, som headet ballen kontrollert forbi Alexander Lund Hansen i RBK-buret. Nytt liv i kampen med danskens sjette eliteseriescoring for året.

Rosenborg kunne økt ledelsen etter knappe timen da Bråtveit ga retur på et hardt frispark fra Helland. Jonas Svensson var imidlertid ikke raskt nok ute foran FKH-keeperen.

Det var Haugesund som skulle få neste scoring. Forsvarsrot hos Stefan Strandberg gjorde at Daniel Bamberg snappet ballen. Svensk-brasilianeren skjøt, fikk ballen tilbake, la inn igjen til Maic Sema, som var kontant på returen og banket ballen i mål til 2-2. Hjemmepublikum trodde nesten ikke sine egne øyne.

Og verre ble det rett etterpå. Først skjøt Maic Sema i stolpen, deretter ble ballen slått hardt inn mot Gytkjær igjen, spissen hadde ikke helt kontroll, men fikk lurt den over streken. Haugesund, som var totalt underlegne i kampens første fase, hadde snudd det på Lerkendal!

RBK tilbake i føringen

RBK startet naturlig nok sluttspurten etter Haugesunds tredje mål, og et kvarter før slutt ga det resultater. Mike Jensen ble tomålsscorer da han banket ballen i mål etter en cornersituasjon. 3-3 med et kvarter igjen å spille.

Det stoppet ikke der. Tre minutter etterpå fant innbytter Tobias Mikkelsen Riku Riski som satte fart inn fra høyrekanten, dro vekk tre motspillere og plasserte ballen elegant inn bak Bråtveit. RBK hadde snudd det med en kjempeprestasjon av den finske angriperen.

Åtte minutter før slutt kom kampens åttende mål! En corner fra Morten Gamst Pedersen skrudde inn i mål uten at Bråtveit klarte å hindre det. Keeperens boksing gjorde at ballen endte i nettet. Da var kampen definitivt avgjort på Lerkendal.

RBK fikk enda et par enorme sjanser mot slutten, men flere mål ble det ikke. Drøye 11 000 tilskuere kunne gå tilfreds hjem etter en berg- og dalbane av en fotballkamp