SANDVIKEN — STABÆK 1-2:

I forkant av kampen mot serieleder Stabæk på lørdag hadde Sandviken et godt utgangspunkt med fire poeng på de to første kampene for sesongen.

Med strålende sol over Stemmemyren lå alt til rette for en flott fotballdag, men det skulle ikke mer enn 30 sekunder til før det skyet over, i hvert fall for Sandviken sin del.

- Spørsmålet er om det er straffe

Kun et halvt minutt ut i kampen gikk en Stabæk-spiller i bakken innenfor 16-meter og dommer Ingvild Aarland var raskt ute med å peke på straffemerket, til stor protest fra publikum. Ingvild Stensland satt ballen sikkert i mål, og Stabæk gikk opp til 1–0 ledelse med kun to minutter på klokken.

— Spørsmålet er om det er straffe. Etter min mening er det ikke det, forteller en tydelig skuffet Sandviken-kaptein Ingrid Marie Spord etter kampen.

Straffen så ut til å påvirke hjemmelaget i store deler av første omgang hvor Sandviken var passive i spillet, og Stabæk styrte kampen. Etter 14 minutter økte Stabæk ledelsen til 2-0 med scoring av Pernille Velta.

— Vi får en verst tenkelig start i dag. Straffe etter 30 sekunder skjer ikke så ofte, og det påvirker spillet vårt i første omgang. Vi er preget og når Vilde Øyri må ut med skade etter bare en halvtime også, så er det litt mye som går imot oss tidlig i kampen, forteller trener Øyvind Nordtveit.

Stabæk dominerte store deler av første omgang, selv om Sandviken kom litt mer med på slutten av omgangen, noe som ga håp til de 201 fremmøtte.

Dominerte i 2. omgang

Etter hvilen så det ut som at Sandviken hadde fått ristet av seg den dårlige første omgangen, og fremsto som et helt annet lag. I andre omgang var rollene byttet og det var Sandviken som dominerte kampen.

— Vi hever oss veldig i andre omgang og vi styrer spillet i store deler av omgangen selv om vi ikke produserer de helt store sjansene, forteller Nordtveit.

De store sjansene uteble for begge lag, men etter 57 minutter ble Sandvikens Ingrid Marie Spord lagt i bakken og hjemmelaget fikk fortjent straffe. Kapteinen tok straffen selv og satte den sikkert i nettmaskene. Til tross for at hjemmelaget presset på for flere scoringer endte kampen 2–1 til Stabæk, og Sandviken gikk på sitt første tap for sesongen.

— Det er selvsagt dumt at vi ikke får med oss poeng i dag, men særlig dumt er det fordi vi er best i andre omgang. Men nå får vi ta med oss det positive fra denne kampen, som er nettopp det at vi klarer å heve oss etter den første omgangen vi hadde, og se frem mot neste kamp, forteller Nordtveit.

Neste kamp spilles borte mot Avaldsnes 23. April.

— Vi kan slå alle lag, vi må bare spille slik som vi vet vi kan. I dag er vi for passive i starten av kampen, men vi viser at vi er et godt lag når vi kommer tilbake slik som vi gjør, konkluderer kaptein Spord.