Nyopprykkede Viking HK mister en viktig brikke før gjensynet med eliteserien. Etter noen uker i tenkeboksen er det nemlig klart at storscoreren Fredrik Haaland gir seg i klubben etter åtte år i a-lagstroppen.

— Jeg har gitt beskjed om at jeg er ferdig i Viking, og kommer trolig til å spille for Stord kommende sesong. Det er imidlertid ingenting som er endelig bekreftet ennå, sier Haaland til Aftenbladet.

25-åringen fra Tananger ble nummer ni på toppscorerlisten i 1. divisjon i sesongen som gikk, og var Vikings nest mestscorende spiller med 120 mål på 21 seriekamper, samtlige spillemål. Det har gjort ham til en ettertraktet spiller.

Hadde flere tilbud

— Jeg har hatt tilbud fra en svensk klubb og et par andre klubber i Norge også, men føler at Stord er det rette steget for meg på dette tidspunktet. Jeg skal jobbe litt ved siden av å spille håndball, men dersom jeg lykkes kan det godt hende at min nye klubb blir et springbrett, sier Haaland, som er i ferd med å fullføre en bachelorgrad i økonomi.

Viking-trener Gunnar Blombäck synes det er synd å miste den rutinerte kantspilleren.

— Det er selvsagt kjedelig, men det er ingenting vi kan styre. Han var ønsket med videre, men for Fredriks del handler nok dette både om økonomi, jobbsituasjon og ønsket om et miljøskifte, sier Blombäck.

Er på spillerjakt

Han jobber for tiden med å sondere terrenget etter en bakspiller, en strekspiller og en kantspiller før comebacket i eliteserien til høsten. I tillegg har Vikings toppscorer Gøran Søgard Johannessen nylig signert en ny ettårskontrakt med klubben.

— Vi har en god del navn på blokken, men ingenting konkret ennå. Ellers er vi enige med alle vi ønsker å beholde i laget, sier lagets svenske trener.