OSLO: Landslagssjef Vidar Løfshus har vært i hardt vær de siste månedene. Årsaken er dopingsakene til lagets to stjerner Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug, samt avsløringene rundt skiløpernes astmamedisin-bruk.

Strakstiltak

Langrennssjefen har tatt selvkritikk og iverksatte onsdag sju strakstiltak for å rette opp situasjonen i norsk langrenn.

Det er den siste uken blitt stilt spørsmål rundt posisjonen til Løfshus.

— Jeg har ingen prestisje i å beholde jobben og det er mange personer i Norge som kan gjøre den minst like bra som meg, uttalte han tidligere denne uken.

Ingen diskusjon

Da Adresseavisen pratet med skipresident Erik Røste onsdag kveld, svarte han slik på spørsmålet om Vidar Løfshus sitter trygt:

— Vidar Løfshus er ansatt av langrennskomiteen, så det er langrennskomiteen som må svare på det.

Nå bekrefter langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad at Løfshus har full tillit.

— Han har tillit, det er ikke tid for å diskutere det. Vi har gitt ham klare beskjed om at han har vår tillit. Det har ikke vært diskusjon en gang, sier han til Adresseavisen.

Møte med langrennskomiteen

Løfshus bekrefter at han har vært i møter med langrennskomiteen denne uka, men at hans posisjon ikke har vært tema der.

— Men jeg har sagt til folk internt at jeg må ha full tillit til det jeg gjør. Hvis jeg ikke har det, må jeg vurdere min stilling.

Han setter pris på Skogstads krystallklare svar på at langrennskomiteen har tillit til ham:

— Det er veldig bra å ha tillit. Jeg har vært med på oppturer og nedturer. Nå er vi på et bunnivå, og jeg er beredt til å brette opp ermene, sier Løfshus til Aftenposten.