STAVANGER (Aftenbladet): Verdensmester Magnus Carlsen er ikke redd for nye utfordringer. Hans treningsøkter på fotball— og basketballbanen mellom sjakkpartiene er velkjent.

Lørdag fikk Carlsen og Jon Ludvig Hammer også prøve seg i sandvolley i en pause av Stavanger Major. Magnus var på lag med Victoria Kjølberg og Hammer med Janne Kongshavn. De to jentene er for tiden Norges førstepar i sanden.

TOK UTFORDRINGEN: Magnus Carlsen. Foto: Lars Kristian Aalgaard

På sandvolleybanen var det Hammer og Kongshavn som trakk det lengste strået. Det to ledet helt fra start og vant settet med 21-16. Deretter fortsatte utøverne med et parti sjakk. Her hadde de ikke lov å hjelpe hverandre, slik at Kjølberg ikke kunne innhente tips fra Carlsen før sine trekk.— All ære til Janne og Jon Ludvig. De var gode og spilte bedre enn oss. I sandvolleyballen var jeg ikke god nok, erkjente Carlsen da han ble intervjuet av speakeren etter kampen.

Carlsens manager, Espen Agdestein, røpet at sandvolley ikke er helt ukjent for Magnus. Sammen med Jon Ludvig Hammer har han prøvd seg på sporten under noen opphold i Kragerø. Janne Kongshavn og Victoria Kjølberg er ikke så drillet i sjakk, men hadde trent litt i dagene før møtet med Carlsen og Hammer.

Sjakkpartiet, som hadde en maksimal lengde på fem minutter, ble også vunnet av Kongshavn/Hammer, etter at Victoria Kjølberg gjorde en tabbe like før tiden gikk ut. Dermed vant Kongshavn/Hammer duellen med 2-0. — Nå kan jeg skryte av å ha slått verdensmester Magnus Carlsen i sjakk, sa en fornøyd Janne Kongshavn etter kampen.