BET FRA SEG: Lionel Messi scoret kampens eneste mål. Kan han, Angel Di Maria og resten av Argentina være en ulv i fåreklær etter flere dårlige kamper? BET FRA SEG: Lionel Messi scoret kampens eneste mål. Kan han, Angel Di Maria og resten av Argentina være en ulv i fåreklær etter flere dårlige kamper? Foto: NTB scanpix

Argentina er en ulv i fåreklær

Et av VMs dårligste lag, mener Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter, men alt er mulig med Messi.

Når man ser Argentinas spillerstall mot Iran, må man spørre hvordan det er mulig å fungere så dårlig som lag.

Nå fikk Lionel Messi det som han ville. Laget spilte 4-3-3 med de fantastiske fire, eller Cuatro Fantástico (Messi, Higuaín, Di María, Kun Agüero) fra start. Messi har muligens tatt over som den egentlig treneren også, for forsøket med en fembackslinje var skrotet. Men ingen av de fire stjernene var fantastiske – ikke Messi heller. De varierte fra ordinært til elendig.

Slett prestasjon

Argentina som lag leverte en ny slett prestasjon. Mot Bosnia måtte de ha hjelp av et selvmål og «snill list» på Messis scoring. I kveld ble de reddet av keeperen sin – og dommeren. Iran skulle vel hatt straffe?, men det er en av fotballens forbannelser at de små får ikke noe gratis mot de store. Costa Rica kan fortelle mer om den saken.

Spania er VMs dårligste lag og Argentina nærmer seg det nest dårligste. Da tenker jeg ikke på reell styrke, men hva som blir summen av de enkelte komponentene. Med Cuatro Fantástico fremover i banen og et meget anstendig mannskap for øvrig, er det utrolig at sluttproduktet ikke blir bedre. Noe av det samme kan vel sies om Brasil? Og Portugal. Det er påfallende hvordan flere av favorittene underpresterer.Jeg sitter likevel med en følelse at Argentina er en ulv i fåreklær. De spiller litt på 80 prosent-nivå og den dagen de tar ut 100 blir de ikke lett å slå. Det har vist seg mange ganger før at VM-vinneren er en slow starter.

KOMMENTATOR: Adresseavisens Kjetil Kroksæter. Foto: Rune Petter Ness

Tyskland og Frankrike startet som en rakett. Det er vanskeligere å holde et høyt nivå enn å heve seg.

22 på 22 kamper

Argentina kommer nok bedre til sin rett mot en motstander som våger mer. De er best på overgangsspill, og det er ikke lett å få til mot lag som parkerer bussen og nekter rom så effektivt som Iran gjorde. Vi må bare å gi seg ende over i beundring for den energi og arbeidsvilje som flere av de små nasjonene viser i dette VM. Og når de, som Iran, har en trener (Carlos Queiroz) som er genial på defensiv organisering, blir det vanskelig å bryte gjennom forsvarsverket.

Argentina spilte fire ganger så mange pasninger som Iran, men svært få av dem var farlige for motstanderen. Iran kom til nesten like mange sjanser.

Det hersker fortsatt en oppfatning av at Lionel Messi ikke er noe tess på landslaget. Den som mener det får tygge på denne faktaopplysningen. Messi har 22 scoringer på de siste 22 landskampene.

Det er kollektivet som skaper sjansene, men det er enkeltspillere som avgjør kampene. Når du har en spiller som Lionel Messi på laget kan du alltid vinne. Scoringen var presisjonsskyting av alle høyeste klasse – ren og pur Messi-klasse.