LEVANGER-FJELLHAMMER 20-22

LEVANGER (adressa.no): Levangers håndballjenter hadde virkelig behov for poeng i hjemmeoppgjøret mot Fjellhammer onsdag kveld.

Men rødtrøyene kastet bort en 20-18-ledelse på tampen, og tapte til slutt 20-22. Det betød at Levanger ville være klar for sitt andre nedrykk på to sesonger – dersom både Flint og Viking TIF tok poeng i sine kamper senere onsdag kveld.

— Dette var ikke det jeg håpet på, sa Levanger-trener Jens Steffensen til adressa.no like etter kampslutt.

— Jeg er lei meg på klubbens og jentenes vegne. Men vi får ikke gjort så mye med det nå, annet enn å håpe på hjelp, sa han.

- Frustrerende

Levanger fikk ingen hjelp av opprykkskandidat Njård i kampen mot Flint. Tønsbergklubben Flint vant 29-26, og sikret førstedivisjonsplassen. Men da resultatet fra lokaloppgjøret Viking TIF-Fana tikket inn fra Haukelandshallen i Bergen trakk Levanger-leiren ett lettelsens sukk.

— Det er dritbra. Nå har vi noe å spille for i neste kamp, sier Levangers u-landslagsspiller Julie Nygård – som like etter kampslutt var oppløst i tårer.

- Hvordan har kvelden vært?

— Den har vært frustrerende, og det har vært mye frem og tilbake. Vi tar det vi får, og nå er vår jobb mot Randesund, sier hun.

- Nå er det seriøst

Regnestykket nå er temmelig enkelt. Levanger må vinne borte mot fortapte Randesund søndag. Samtidig må Viking TIF tape bortekampen mot Fjellhammer, som ikke har noe å spille for.

Da vil Levanger gå foran bergenslaget på innbyrdes oppgjør, og berge plassen i førstedivisjon.

— Nå må alle bare gi alt av seg selv, og ofre alt. Alle vet at nå er det seriøst. Nå må vi ta to poeng, sier Nygård.

Levanger-trener Steffensen tar imot ekstrasjansen med åpne armer.

— Det blir fryktelig spennende til helgen. Vi kan kun konsentrere oss om oss selv, og har fått en sjanse til, sier han.