Onsdag skrev Glasgow-avisen Evening Times at Strømsgodset-trener Ronny Deila er en seriøs kandidat til den ledige jobben som manager i Celtic. Like etter meldte VG at 38-åringen nå skal være tilbudt trenerjobben i klubben.

Ifølge VG skal Deila nå være klubbens førstevalg. Tidligere har blant annet Roy Keane vært knyttet til jobben med å erstatte Neil Lennon. Men Manchester United-legenden er ikke lenger aktuell. Celtic skal derfor ha tatt kontakt med Strømsgodset tirsdag kveld.

— Det er bare spekulasjoner. Jeg har sett mange som har vært aktuelle. Hvis det hadde vært noe mer i det, kunne jeg ikke kommentert det uansett, sier Deilas agent Tore Pedersen til avisen.

- Ettertraktet og verdsatt

Evening Times hevder også at Celtic har vært i kontakt med treneren som førte Strømsgodset til gull sist sesong. Den skotske klubben hentet Stefan Johansen fra nettopp Strømsgodset i januar, og skal ha blitt imponert over Deilas arbeid.

Scottish Sun siterer nyhetsbyrået PA, som har snakket med en kilde i Celtic. Ifølge kilden er Deila en av flere kandidater klubben har sett på.

— Han er ung, ettertraktet og høyt verdsatt. Han har gjort det bra med å vinne serien og cupen i sine seks år i Strømsgodset. Klubben har signert en av hans tidligere spillere, Stefan Johansen, og styret føler han vil passe inn når klubben ønsker å ta nye steg , sier kilden.

Vil til Skottland

Celtics klubbdirektør Peter Lawwell ble onsdag morgen, før linken til Deila var kjent, intervjuet om managersituasjonen av Sky Sports.

— Vi jobber fortsatt med det. Forhåpentligvis kan vi ha noe å si løpet av de neste dagene, eller hvertfall i neste uke, svarte Lawwell.

Han bekreftet også at de hadde møtt flere kandidater ansikt til ansikt for å snakke om jobben.

Ifølge Drammens Tidene skal Deila ha gitt Strømsgodset beskjed om at dette er en mulighet han ikke kan takke nei til. Lokalavisen skriver at Strømsgodset skal ha bedt Celtic holde seg unna, men at det skal ha vært et forhandlingsutspill for å få prisen de ønsker seg for suksesstreneren.

Kan møte Strømsgodset

I vinter vurderte Deila å bytte ut Drammen og Strømsgodset med Malmö, som er regjerende mester i Sverige. Til slutt valgte han å bli i Norge, og signerte en kontraktsforlengelse ut 2016. Onsdag spiller Strømsgodset cupkamp borte mot Tromsdalen.

I tillegg til Keane har også navn som Owen Coyle, Steve Clark, Malky Mackay, David Moyes og Henrik Larsson vært nevnt i forbindelse med den ledige jobben.

Skulle Deila ende i den skotske klubben, kan det likevel bli en kjapp retur til Marienlyst. For i 2. kvalifiseringsrunde til Champions League er Celtic seedet, mens Strømsgodset trolig blir blant de 17 useedede lagene.

Ronny Deila har trent Strømsgodset siden han erstattet Dag-Eilev Fagermo. Han har vunnet både cup (2010) og serie (2013) med laget.

Deila har ikke besvart Aftenpostens henvendelser. Det har heller ikke sportssjef Jostein Flo eller daglig leder Erik Espeseth.