Markus Henriksen fikk ti minutter som innbytter da Alkmaar tapte hjemmekampen mot Benfica i europaligaen torsdag. Dermed spøker det for avansement.

Benfica gjorde som da de slo ut Tottenham i åttedelsfinalen og skaffet seg et fantastisk utgangspunkt ved å vinne bortekampen.

Eduardo Salvio ble matchvinner for portugiseren med sitt mål tre minutter etter pause.

Benfica hadde kontrollen i stort sett hele kampen og hjemmelaget skapte svært lite.

Henriksen startet kampen på benken for AZ, men kom inn for skadde Nemanja Gudelj etter 81 minutter.

Henriksen var ikke den eneste nordmannen i aksjon i Alkmaar. Svein Oddvar Moen og hans norske team dømte kampen i Nederland.

Returkampen spilles i Lisboa torsdag 10. april.

De italienske serielederne Juventus sikret seg på sin side et greit utgangspunkt med 1-0-seier borte mot franske Lyon.

Fakta fra torsdagens kvartfinaler i Europa League

Alkmaar (Nederland) – Benfica (Portugal) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Eduardo Salvio (48).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Norge.

16.906 tilskuere.

• Markus Henriksen spilte ti minutter som innbytter for Alkmaar.

Basel (Sveits) – Valencia (Spania) 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Matias Emilio Delgado (34), 2-0 Delgado (38), 3-0 Valentin Stocker (90).