Mads Stokkelien (23) ble sent torsdag kveld enig med New York Cosmos om en overgang til klubben som spiller på nivå to i USA. Den tidligere Start— og Stabæk-spissen signerte en ettårskontrakt, med opsjon på ett år til.

— Jeg har visst om interessen i et par uker, og skjønte at de var veldig interesserte i å hente meg. Jeg reiste til New York på tirsdag, for å se på forholdene, snakke med klubben og danne meg et inntrykk. Alt gikk veldig fort. Det har vært 48 ekstremt hektiske timer. Jeg rakk så vidt å gjøre unna legesjekken før jeg måtte fly hjem, sier Stokkelien til Aftenposten.

Målmaskin

Mannen som scoret 17 mål for Stabæk i fjor, da klubben rykket opp igjen til eliteserien, kom hjem til Norge fredag ettermiddag. 23-åringen lot seg begeistre av det som møtte ham i «The Big Apple».

— Jeg fikk et utrolig positivt inntrykk av hele klubben. Alt virket veldig proft. Jeg hadde et par veldig fine dager der og er vel vitende om at det er en klubb med tradisjoner. Og ikke minst ønsker klubben å starte litt på nytt, bruke den historien som er der for å prøve å gjenreise klubben. Jeg synes det høres veldig spennende ut og jeg gleder meg veldig til å bli en del av det. Jeg tror jeg blir rik på opplevelser, fortsetter Stokkelien.

Torsdag var det møter og kontraktsnakk, før han gjennomgikk den medisinske testen. Deretter satte han seg på flyet til Norge, før han om et par uker returnerer til New York.

— Dette er en mulighet til å få være med på noe stort, og er utvilsomt et eventyr. Bare det å spille fotball i New York i seg selv er jo en drøm. Jeg hadde en drøm om å en gang få sjansen i utlandet, og nå får jeg det, det blir veldig moro. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg en gang skulle få sjansen i New York, akkurat, sier Stokkelien og flirer.

Han kommer til en klubb som både Pelé og Franz Beckenbauer tidligere har spilt for, og hvor den tidligere Manchester United-kapteinen Eric Cantona er en av lederne. Nå skal Stokkelien jobbe med å få permisjon fra tannlegestudiene.

- Hvordan blir det å forlate Stabæk?

— Jeg har hatt to fantastiske år i Stabæk, og det siste spesielt. Fjoråret ble en opptur både for meg og klubben, og jeg kunne godt ha fortsatt der. Men da muligheten til et opphold der dukket opp ble det vanskelig å si nei, sier Stokkelien.

Søker Zucca-vennskap

Nå håper han at oppholdet i New York også kan by på et nytt vennskap.

— Det hadde absolutt vært hyggelig å bli kjent med Zuccarello, så planen er å ta kontakt når jeg kommer over, sier Stokkelien, om Mats Zuccarello som gjør stor suksess som ishockeyspiller i New York Rangers.

New York Cosmos treners av Giovanni Savarese.