FORSVINNER IKKE HELT: TV 2 mister snart både rettighetene til norsk fotball og journalistveteran Davy Wathne, som snart går av med pensjon. Men TV 2-redaktør sier at kanalen fortsatt skal lage journalistikk rundt norsk fotball, trass i store kutt. FORSVINNER IKKE HELT: TV 2 mister snart både rettighetene til norsk fotball og journalistveteran Davy Wathne, som snart går av med pensjon. Men TV 2-redaktør sier at kanalen fortsatt skal lage journalistikk rundt norsk fotball, trass i store kutt. Foto: NTB Scanpix

Dette kan sportsinteresserte vente seg av TV 2 etter kuttene

TV 2-sjefen: — Vi skal ikke slutte å dekke norsk fotball

Torsdag ble det klart at 113 årsverk er overtallige i TV 2. Dette kommer i tillegg til de 64 som allerede har fått innvilget sluttpakke.

For sportsavdelingen sin del betyr det at 15 journalister skal ut. I tillegg ligger det an til en halvering av ledergruppen på åtte.

– Torsdagen var preget av alvor og det faktum at folk skal slutte. Men jeg har stort sett kun fått positive tilbakemeldinger på hvordan vi har løst dette, sier nyhets— og sportsredaktør Jan Ove Årsæther til Bergens Tidende.

Store rettigheter forsvinner

72 personer skal jobbe i TV 2-sporten etter kuttene. Dette er journalister som fordeler seg noenlunde jevnt mellom Bergen og Oslo. I tillegg til de 72 kommer de som jobber med produksjon (foto, redigering).

– Vi må effektivisere all vår produksjon, sier Årsæther.

For seernes del vil man først og fremst merke at TV 2 mister flere store sportsrettigheter. Dette er siste sesongen med norsk fotball på TV 2, før Discovery-gruppen overtar fra og med neste sesong. Også OL (både sommer og vinter) er kjøpt opp av Discovery de kommende årene.

– Betyr dette at TV 2 vil droppe dekkingen av norsk fotball fremover?

– Vi skal ikke slutte å dekke norsk fotball selv om vi nå mister rettighetene. Vi skal selvsagt bemanne ned når vi mister rettighetene, men jeg tror det vil være dumt ikke å dekke store nyheter rundt norsk fotball. Vi dropper ikke nyhetsdelen og kommer til å fortsette med å levere journalistisk innhold på samme måte som vi gjør med for eksempel alpint, langrenn og Champions League, selv om vi ikke har senderettighetene, sier Årsæther.

Forhandler om engelsk fotball

Stort sett forsvinner ekspertene som har jobbet med norsk fotball, men ikke nødvendigvis alle. Jesper Mathisen er en av dem som har utmerket seg på skjermen.

ALVORSPREGET: Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther hadde en tung beskjed å gi til de ansatte i TV 2 torsdag. Foto: NTB Scanpix

– Vi ser på totalen og om man kan brukes til andre ting, sier nyhets— og sportsredaktøren.Premier League er den store rettigheten som TV 2 sitter igjen med. Årsæther varsler at det ikke blir noen kutt rundt disse sendingene.

Nyhets- og sportsredaktøren er klar på at en nedbemanning vil føre til en spissing i satsingene til TV 2-sporten.

– De minst vesentlige sakene vil det gå ut over, sier han.