Mons Ivar Mjelde ble denne uken hentet inn som ny trener i Fredrikstad med én klar målsetting: Berge klubben fra nedrykk til nivå tre.

Og den tidligere Brann— og Start-treneren kunne ikke ha fått en bedre start.

Fredrikstad banket Ullensaker/Kisa 5-1 etter 3-0 ved pause foran 4686 tilskuere. Leiesoldaten fra Danmark, Ulrik Flo, ordnet 1-0 etter bare seks minutter. Erik Tønne og Sanel Kapidzic scoret de andre målene i 1. omgang, før Kapidžic satte inn 4-0. Moustapha Ndiaye scoret FFKs siste mål.

Dermed gikk Fredrikstad forbi Ull/Kisa på tabellen. Men Mjeldes lag ligger fortsatt svært utsatt til, med kun tre lag bak seg på tabellen.

Dette var FFKs første seier siden 19. juni. Jan Halvor Halvorsen måtte gå etter en miserabel start på sesongen.

Både Sandefjord og Jerv vant på hjemmebane og setter press på Kristiansund før serielederen tar imot Sandnes Ulf mandag. Kristiansund har 42 poeng, mens Sandefjord og Jerv har henholdsvis 38 og 36 poeng.