— Hele fotballverden ler av oss. Hele rollen som engelsk landslagssjef har blitt komisk.

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand er ikke imponert etter at det tirsdag kveld ble klart at Sam Allardyce måtte gå som engelsk landslagstrener.

Det bare 67 dager etter at han tok over jobben etter Roy Hodgson. Grunnen til den tidlige avgangen er avsløringer i The Telegraph, hvor Allardyce blant annet forteller om hvordan å sno seg rundt reglene med tredjeparts eierskap av spillere.

— Trodde EM var så lavt man kunne komme

FA kunne ikke tolerere uttalelsene fanget opp med skjult kamera, og dermed er Allardyce ferdig som landslagssjef etter kun én kamp i sjefsstolen (som riktig nok endte med seier).

Eksperter i England er selvsagt meget skuffet over de siste dagers hendelser.

Tidligere stjernespiss Alan Shearer Foto: NTB Scanpix

— Jeg trodde EM var det laveste England kunne komme, men dette må være bunnen, skriver tidligere toppspiss Alan Shearer på Twitter, og ifølge BBC skal han ha sagt at England var gjort til latter foran hele fotballverden.Grunnen til de kraftige utbruddene fra tidligere spillere er naturligvis Allardyces oppførsel, men det bunner også i at engelske landslagstrenere har en historie i å skape kontroverser utenom det sportslige.

Noen eksempler:

Engelske landslagstrenere i bråk

Glenn Hoddle i 1999:

Mistet jobben etter å ha uttalt følgende:

— Du og jeg har blitt gitt to hender, to bein og greit funksjonelle hjerner. Noen har ikke blitt født slik av en grunn. Det er karma fra et tidligere liv, sa Hoddle med henvisning til funksjonshemmede.

Hoddle mente seg misforstått, men mistet likevel jobben.

Sven Göran Eriksson i 2006:

Som Sam Allardyce ble også svensken offer for skjult kamera. Til en journalist utkledd som sjeik, skal Svennis ha sagt at han var villig til å gå til Aston Villa om England vant VM, og at han ønsket seg like høy lønn som José Mourinho i Chelsea. Han skal også ha avslørt at Michael Owen ikke var fornøyd med tilværelsen i Newcastle.

Sven-Gøran Eriksson sammen med David Beckham tilbake i 2004. Foto: AP

Eriksson var ferdig etter VM i 2006, og videooptakene fra Dubai var en del av grunnen til det, hevder Sky Sports. Fabio Capello i 2012:

Da John Terry ble dømt for rasistiske kommentarer mot QPRs Anton Ferdinand, valgte FA å ta fra Terry kapteinsbindet.

Fabio Capello gikk offentlig ut og kritiserte avgjørelsen, og mente Terry burde fortsatt være kaptein for England, fortalte han til en italiensk tv-kanal. Han ble kalt inn på teppet hos FA, og etter noen timers møteaktivitet hadde italieneren sagt opp sin stilling.

Hvem tar over?

Det blir alltid bråk rundt den engelske landslagssjefen, og det siste eksempelet er nok det verste av dem alle.

Mange hadde nok sett at det flaue tapet mot Island i sommerens EM, som gjorde at engelskmennene røk ut av mesterskapet, skulle være det laveste punktet for engelsk fotball dette året.

— Dette er kanskje ikke verste som har skjedd i engelsk fotball gjennom tidene, men det er nok det mest skitne. Den generelle konsensusen var at Allardyce var det naturlige valget til å ta over etter Hodgson. Nå begynner den desperate jakten på en ny landslagssjef, skriver den anerkjente fotballskribenten Jonathan Wilson i Sports Illustrated.

Gareth Southgate tar over midlertidig. Foto: NTB scanpix

Gareth Southgate overtar midlertidig, i de neste fire kampene. Men hvem tar over på permanent basis? Alan Pardew er nevnt som kanskje den heteste kandidaten i britisk media. Også Eddie Howe, Jurgen Klinsmann og Slaven Bilic er nevnt.

— En skuffende dag for engelsk fotball

Men enn så lenge er det noen triste dager for engelsk fotball.

— Vi har et pengeproblem. Det er for mye penger i sporten vår. Mange blir grådige, og vil ha mer og mer. Det er situasjonen vi er i nå, sier Alan Shearer til BBC.

— Så må vi komme oss videre fra denne situasjonen. Vi må akseptere at folk ler av oss, sier Shearer.

Rapportene sier at Allardyce skal være knust etter at han mistet jobben han lenge har drømt om. Men FA hadde ikke noe valg, mener ekspertene.

— Allardyce tvang FA til å ta affære. Det er en skuffende dag for engelsk fotball, sier Rio Ferdinand.