— Akkurat som ventet. Kjekt å bruke ball, men det er fortsatt et godt stykke igjen til kampformen, sier Nevland til Aftenbladet.

I går trente han rolig sammen med Geir Lunde på sidelinjen, mens resten av Viking-troppen spilte Sogndal-kampen ut av beina på Shellbanen.

Små steg på veien tilbake. Spissen føler han har kontroll, men har ikke tenkt å bli overmodig av den grunn. Nevland har hatt samme skade et par ganger tidligere, og han kjenner veien tilbake. For tidlig belastning straffes knallhardt. Likevel er både Viking-angriperen, trener Benny Lennartsson og fysioterapeut Per Søndenå optimistiske og tror Nevland rekker seriestarten. - Vridninger i kneet tar lang tid å lege, og det siste steget er ofte det lengste. Det er alltid en viss fare for å slå opp skaden, men han bør være i full trening om en drøy uke og kampklar etter påske, sier Søndenå til Aftenbladet.

Nevland har brukt skadeperioden til å legge et fysisk grunnlag. Styrke og løp. Han håper det vil gjøre ham bedre rustet for en lang Viking-sesong. - Vanskelig å si hva avbrekket betyr, men den ekstra grunntreningen kan komme godt med. Det viktigste er at jeg blir frisk nok til å spille seriestarten mot Lillestrøm, sier han.

Viking-trener Benny Lennartsson gleder seg over Nevlands retur. Svensken mener angriperen trenger et par treningskamper før serieformen er på plass, men ser i hvert fall en fordel med Nevlands fravær. - Nå er det ingen som sparker vekk ballen i sinne, sier Lennartsson og smiler.