To av tapene, mot Strømsgodset og Odd, har vært under Nordlies ledelse.

— Jeg ser hel klart fremskritt, selv om vi har tapt de to kampene, sier Tom Nordlie, og utdyper:

— Blant annet i forhold til strukturen i laget.

Nordlie hadde ikke regnet med poeng i Skien.

— Vi vil jo alltid vinne, men denne kampen er bonuskamp for oss. Det er lag som Aalesund, Brann, Stabæk og så videre vi må slå, forklarer Nordlie, som har hatt ansvaret for syv Sandnes Ulf-treninger så langt.- Vi skal fortsette å jobbe med både struktur, spillestil og det mentale fremover, lover Tom Nordlie.

Satt ut toppscoreren

Odd nekter å tape hjemme, selv om det har blitt tre strake uavgjort på Skagerak Arena – inntil i går. Siste hjemmetap kom helt tilbake til 11. mai da Lillestrøm dro hjem med tre poeng. Skienslaget har nå ti strake seriekamper uten tap, er oppe på sølvplass, og 12 kamper på rad uten tap inkludert cupkampene mot Notodden FK og Vålerenga.

Tom Nordlie hadde satt ut både toppscorer Diego Rubio og kaptein Aksel Berget Skjølsvik før kampen. Tidligere Odd-trener Nordlie kjenner Odd godt og la press på midtstopperne, tok ut midtbanesentralen Fredrik Oldrup Jensen og kneblet indreløperne Fredrik Nordkvelle og Jone Samuelsen – i hvert fall en halvtimes tid.

Scoret på den første sjansen

Kampen åpnet rotete uten at noen av lagene klarte å spille til seg noe overtak, men etter hvert tok Odd initiativet. Sandnes Ulf-spiss Ole Kristian Langås måtte så forlate banen med skade allerede etter 19 minutters spill, og ble erstattet av toppscorer Diego Rubio.

Odd var nærmest med to langskudd av Fredrik Nordkvelle og Fredrik Oldrup Jensen, men begge skuddene ble reddet enkelt av Hannes Thor Halldorsson. Rett før pause reddet Halldorsson igjen da Ole Jørgen Halvorsen prøvde seg fra kort hold etter flott Odd-spill, før Samuelsen burde scoret da han utrolig nok stupheadet utenfor etter et flott innlegg fra Nordkvelle på overtid av første omgang.

Mot spillets gang – to minutter etter pause - satte Fredrik Midtsjø inn 0-1 på Sandnes Ulfs første sjanse da han via Andre Hansen skjøt inn 0-1. I forkant hadde Andre Hansen feilberegnet ballen som Rubio la ut til Midtsjø.

Fem minutter etter utliknet Frode Johnsen til 1-1 da han headet inn et vakkert innlegg fra Thomas Grøgaard.

— Den scoringen kom for kjapt for oss, og etter det faller vi litt sammen. Etter hvert blir det vanskelig å stå imot Odd, sier Nordlie, som tror Odd holder seg i medaljekampen utover høsten.

Odd fortsatte og styre kampen etter utlikningen, og midtveis i 2. omgang satte Fredrik Oldrup Jensen inn 2-1 på mesterlig vis. Midtbaneeleganten førte ballen fremover uten press fra passive Sandnes Ulf-spillere, fikk opp blikket og plasserte ballen i det lengste hjørnet for keeper fra 17-18 meters hold.

På overtid satte innbytter Herolind Shala fortjent inn 3-1 på et langskudd.

Odd møter Strømsgodset hjemme til toppkamp lørdag, Sandnes Ulf må ut i ny skjebnekamp hjemme mot Lillestrøm.

Håper på nye spillere

Sandnes Ulf har mistet en spiller, Steve Lennon, og trenger forsterkninger i kampen for å unngå nedrykk.

— Vi jobber med saken, men akkurat hvor vi står akkurat nå vet jeg ikke, sier Nordlie.