– Mannefallet er uventet og synd. Det viser en trend der utålmodighet i forhold til resultat går på bekostning av kontinuitet og utvikling over tid, sier Mjelde.

Bare siste uken har HamKams Frode Grodås og Moldes Arild Stavrum mistet jobben. I går var det Lillestrøms Uwe Röslers tur. Tidligere er Per-Mathias Høgmo forsvunnet fra Rosenborg, Tom Prahl fra Viking, Kjetil Rekdal fra Vålerenga, Ivar Morten Normark fra Tromsø og Tom Nordlie fra Start.

Raset har fortsatt ned i 1. divisjon, der Løv-Hams Trond Bjørndal og Sogndals Stig Nord er to av dem som ikke er med i videre planer.

Hardt arbeid

Mjelde mener hardt, målrettet arbeid er undervurdert i forhold til penger.

– Penger er bare et element i forhold til suksess. Hardt arbeid duger fremdeles, sier Mjelde.

Etter en elendig oppkjøring toppet ostringen spillselskapenes lister over eliteserietrenere med størst sjanse for å få sparken. Det var før sesongen. Nå kan Brann-treneren konstatere at han er på en eksklusiv liste over eliteserietrenere som faktisk beholdt jobben.

Mjelde har trent Brann i fire sesonger, og han er enig med klubbledelsen om å trene Brann i to nye sesonger.

Gjennomtenkt

Heller ikke Branns daglige leder Bjørn Dahl synes utviklingen med hyppige treneravganger tjener norsk toppfotball til stor ære.

– Dette synes jeg ingen ting om. Jeg mener vi skal tenke oss godt om før vi begynner å rasle med sablene. Men jeg sier ikke at vi skal ha kontinuitet for kontinuitetens skyld, sier Dahl.

Han leder en klubb som tradisjonelt har hatt rykte på seg for å være en versting når det gjelder bruk og kast av trenere. Med Mjelde som er på vei inn i sin femte sesong som trener, har Brann i Bjørn Dahls ledertid hatt en oppsiktsvekkende kontinuitet på trenersiden.