Før oppgjøret mot Strømmen hadde Bryne en ypperlig sjanse til å ta seier nummer to på rappen, spille seg over streken og peile inn mot hyggeligere tabellplassering.

I stedet var det en ung ex-viking som allerede etter fire minutter fant luke i Bryne-forsvaret, tredde ballen perfekt til venstreving George White Agwuocha som enkelt satte inn Strømmens ledermål.

Anført av sentrale Henrik Breimyr tok Bryne fullstendig over initiativet i kampen, spilte opp på begge kantene og fikk sin utligning allerede etter sju minutter. Jon-Helge Tveita scoret sikkert fra kort hold.Da så godt som samtlige ventet at Bryne skulle utnytte overtaket i nye sjanser og scoringer, dabbet det hele av uten ventet energi og gjennombruddskraft fra de rød kvite.

Brynes keeper Anders Kristiansen fortviler på vei inn til pause etter keepertabben som ga Strømmen 1-2-målet. Foto: Lars Kristian Aalgaard

Den virkelige kalddusjen måtte jærbuene tåle da Strømmen og banens beste før pause, Eirik Schulze, fikk to gavepakninger fra Bryne-keeper Anders Kristiansen. Den normalt stødigste brynespilleren serverte først et utspill i beina på Schulze. Deretter slapp han skuddet som fulgte, mellom beina og i mål. 1-2 til Strømmen var ikke akkurat det vel 1200 jærbuer hadde sett for seg.I pausen etterlyste Bryne-trener Gaute Larsen større kraft og energi. I stedet fikk han se at Strømmen enkelt trillet inn 3-1 etter bare 51 minutter. Kampen var i realiteten over.

Det startet med en enkel passering av Vegar Landro ute på Brynes høyrekant, fortsatte med total passivitet i feltet, og endte med det El Mahmoud El Haj må ha opplevd som sin enkleste scoring noensinne.

Strømmens fjerde satte innbytter Igor Mirceta inn bare seks minutter før full tid nærmest uten motstand.

Gaute Larsen. Foto: Lars Kristian Aalgaard

— Etter dette er vi nødt til å ta en skikkelig prat i hele gruppen for å finne ut hva som skjer. Det er bare fire dager siden vi tråkket til i dueller og gjorde en kjempegod kamp mot Hønefoss. Så er vi plutselig helt uten råskap igjen, kommenterer Bryne-trener Gaute Larsen overfor Aftenbladet.- Per i dag er vi et bunnlag. Det er bare å erkjenne, tilføyer han.

Kampfakta

Bryne - Strømmen 1-4

Pause 1-2

Bryne stadion, 1213 tilskuere

Dommer: Kim R. Borgersen, Austad

Mål: 0-1 George White Agwuocha (4.), 1-1 Jon-Helge Tveita (7.), 1-2 Eirik Schulze (44.), 1-3 Mahmoud El Haj (51.), 1-4 Igor Mirceta (84)