For rundt en måned siden siden, gikk Zlatan Ibrahimovic' avtale med skoprodusent Nike ut. Siden da har Paris St. Germain-stjernen spilt med svartmalte sko. Det kommer han til å gjøre til noen blar opp nok penger.

— Avtalen gikk ut for to-tre uker siden, og det finnes ingen ny avtale. Det foregår samtaler, og så får vi se. De som betaler, er de skoene man tar på seg. Det er sånn det funker, sa den svenske stjernen til Aftonbladet før Sveriges landskamp mot Montenegro 15. november.

Adidas og Puma

Nå hevder den svenske avisen å vite hva som er superstjernens krav for å skifte beite: 2,5 millioner euro (22 millioner kroner) årlig i fire år.

Spekulasjonene om bytte av sko, har økt etter at svensken ble observert på trening med sko av merket Adidas i slutten av november. Men Adidas er «selvfølgelig» ikke det eneste ryktet som svirrer. Spissen kobles også til Puma, som var hans første skosponsor.

— Eventuelle diskusjoner, uansett om det gjelder Zlatan eller noen annen, kan jeg verken bekrefte eller avkrefte ettersom det er konfidensielt, sier Johan Adamsson, Head of Sports Marketing Teamsport i Puma International, til Aftonbladet om ryktene. Han sier imidlertid at «Zlatan prinsipielt absolutt er interessant».

Produktansvarlig for Ibrahimovic, Mika Lepistö, avslo å kommentere saken.

Langt unna toppavtalene

Dersom PSG-spilleren får avtalen han skal ha bedt om, er han fremdeles et godt stykke bak de best betalte når det gjelder skoavtaler. Ifølge en oversikt på nettsiden therichest.com fra april i år, vil svensken havne på åttendeplass på listen over de mest lukrative skoavtalene regnet i årlig betaling.

Lionel Messi (Adidas, 23,6 mill. kr.), Mesut Özil (Adidas, 34,7 mill. kr.), Cesc Fàbregas (Puma, 37,8 mill. kr.), Gareth Bale (Adidas, 38,9 mill. kr), Mario Balotelli (Puma, ca 48,8 mill. kr.), Cristiano Ronaldo (Nike, 57,1 mill. kr.) og David Beckham (Adidas, 82,8 mill. kr.) vil være foran 33-åringen.