LILLESTRØM — SOGNDAL 1-0:

Med sin sjuende seriescoring på fire kamper har allerede ettertraktede Björn Bergmann Sigurdarson blitt eliteseriens heiteste salgsobjekt. Speidere fra klubber som Everton, Ipswich og Anderlecht skulle være på Åråsen for å se ham i dag. Selv vil han ikke høre om dem.

- Jeg har bedt om å slippe å høre noe om dette før det kommer noe konkret. Jeg vil bruke all min energi på å spille fotball, sier 21-åringen.

Statistikksenter Eliteserien:

Sjansefattig

Speiderne som var til stede under dagens kamp fikk ikke mye annet å rapportere hjem om enn islendingens seiersmål i siste spilleminutt. For maken til sjansefattig kamp hadde de nok sjelden sett.

- Vi gjorde det vi kunne for å skape sjanser, og fikk til slutt den vi trengte. Det holdt i dag, sier Sigurdarson, som satte inn kampens eneste mål via et Sogndal-bein.

Velorganisert

LSK-trener Magnus Haglund var enig med spissen sin i at det ble skapt for få sjanser, men mente samtidig Sogndal stort sett bare ønsket å forsvare seg.

— Vi skapte veldig lite, men vi må ikke glemme at Sogndal er et ekstremt velorganisert lag som er vanskelige å spille mot. Men seieren betyr mye for oss. Den gir oss ny energi og selvtillit, og kommer til å løfte spillet vårt fremover, sier han.

Setter det meste

Han er naturlig nok glad for å ha Bergmann Sigurdarson på laget sitt. Spissen hart nå scoret syv av Lillestrøms 12 seriemål så langt i sesongen.

- Björn setter det meste nå, og det finnes ikke mange som er like gode på skandinavisk nivå, sier Haglund.

Sigurdarson selv vil helst snakke om lagets fremgang og hvor viktig seieren var for klubben, men er enig i at det meste går som det skal for hans egen del om dagen.

— Jeg har fått selvtillit og da fungerer det meste. I tillegg er jeg i bedre form en noen gang, avslutter han.

De tre poengene sendte Lillestrøm opp i ryggen på både Brann og Viking, og bare to poeng bak dagens motstander Sogndal.