Manchester United har en stor jobb foran seg om det skal bli topplassering ved sesongslutt. Den jobben ble atskillig større etter at Stoke noe overraskende sikret seg 2-1-seier lørdag.

– Jeg vet ikke hva vi må gjøre for å vinne. Jeg synes vi var veldig uheldige. Vi spilte godt under vanskelige forhold og skapte mange sjanser, sa Moyes etter tapet.

Hans United har vunnet to og tapt tre seriekamper så langt i 2014. – Vi skulle ha avgjort det hele på grunn av antallet sjanser vi hadde. Vi må bare skylde på oss selv, sa United-sjefen.

Adam sentral

Den skotske midtbanespilleren Adam fikk virkelig vist seg fram i kampen mot landsmann Moyes og United. I begge av scoringene til Stoke var Adam involvert. I første omgang avsluttet midtbanespilleren via Michael Carrick til 1-0.

– Jeg hadde flaks som traff Carricks legg på den scoringen. Selv om jeg var heldig, tar jeg den gjerne, sa Adam.

Robin van Persie sørget for utligningen, og et håp om seier, for rødtrøyene to minutter ut i annen omgang. Lørdagens kamp var for øvrig den første hvor Moyes stilte med trioen Wayne Rooney, Juan Mata og van Persie fra start.

– Ikke overrasket

United-håpet slukket Adam bare fem minutter etterpå. Da dunket han ballen hardt opp i krysset fra om lag 20 meter.

– Jeg er ikke overrasket over den scoringen, fordi han er en type som tar de mulighetene når han får dem. Det var et så bra skudd at keeperen ikke hadde en sjans, sa Stoke-trener Mark Hughes ifølge BBC.

– Ballen spratt perfekt, og det var et godt skudd. Forhåpentlig kommer det flere slike i løpet av sesongen, sa Adam selv.

7.-plass

Et ikke altfor overbevisende United fikk aldri en ny utligning og røk dermed på sitt andre bortetap på rad. Det gir for øyeblikket en 7.-plass og fem poeng opp til Everton, som innehar kvalifiseringsplass til europaligaen.

Stoke ligger på 11.-plass etter 2-1-seieren. Før lørdagens kamp hadde de rød— og hvitstripete gått seks kamper uten seier i Premier League. (©NTB)