LILLEHAMMER – STAVANGER OILERS 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

KRISTINS HALL: Stavanger Oilers går inn i en viktig uke. Med seier i de to neste hjemmekampene er de seriemestere for første gang siden 2011/12-sesongen.

Søndag kveld vant Stavanger Oilers overbevisende 3-1 mot Lillehammer, mens Storhamar tapte 3-4 mot Stjernen og Lørenskog tapte i forlengning mot Frisk Asker. Etter 40. runden i Get-ligaen leder dermed Stavanger Oilers med åtte poeng over Storhamar. Ned til Lørenskog er det 14 poeng.

Med fem kamper igjen betyr det at seier over Stjernen (torsdag) og nettopp Storhamar (lørdag) holder for Oilers.

— Det var godt å få åtte poeng ned til Storhamar, men først og fremst må vi gjøre jobben selv. Vi må være klare for det som venter nå, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Stavanger Oilers er i ferd med å spille inn sluttspillformen. Mot Lillehammer fikk vi se et kynisk, aggressivt og kompakt Oilers som vartet opp med en solid 3-1-seier i Kristins Hall.

— Vi gjør en solid kamp i dag. Spesielt i de to første var det bra. Det ble litt flying i den siste, men vi har Ruben bak som står veldig solid. Han er stabil og god, sier Tommy Kristiansen, som selv scoret det første målet.

Lillehammer kunne meldt seg på

Etter to perioder med full Oilers-kontroll i Kristins Hall, kunne det blitt svært spennende i tredje periode. Lillehammer utlignet tidlig og deretter fikk servert en gavepakke av Oilers med overtallsspill fem mot tre.

Men et uvanlig lite skarpt hjemmelag klarte ikke å utnytte gavepakken. Det klarte de heller ikke da de fikk sjansen i første periode. Lillehammer var ikke vasse nok foran mål – og klarte bare å score en gang, tross spillemessig bedring i den siste perioden.

— Vi var solide defensivt i to perioder og vi skaper nok sjanser til å score flere mål. Så får vi et unødvendig mål i mot i starten av tredje periode. Da blir vi stresset og surrer rundt. Vi fikk fire minutter i powerplay og skal sette spikeren da. Det klarer vi ikke, og Ruben Smith redder oss i en periode da vi går rundt og surrer, sier Petter Thoresen.

Oilers åpnet solid, men ledet bare 1-0 etter første periode. Tommy Kristiansen gikk kjøkkenveien, Lillehammer-målvakt Foster reddet, men den kraftfulle vingen satte inn sin egen retur.

Vertene kjempet seg inn igjen i kampen mot slutten av første periode, men klarte som sagt ikke å utnytte verken fem mot fire eller fem mot tre – og Oilers gikk til første pause med ledelse.

Økte

Etter hvilen gikk Oilers like bra ut som i første periode – om ikke bedre. Bunnsolid alle rekker gjennom. Rudolfs Balcers serverte så Mathias Trettenes etter glimrende spill. 2-0. Så økte fjerderekke-krigeren Martin Blakseth Huse til 3-0 på en kontring. Petter Røste Fossen taklet glimrende. Huse tok med seg pucken, kom to mot en sammen med Henrik Medhus, men skjøt selv. Skuddet var bra og 3-0. Etter halvannet minutt av tredje periode fikk hjemmepublikummet i Kristins Hall noe å juble for. Vegard Spets satte inn en retur og skapet spenning.

Enda mer spenning kunne det altså blitt da vertene fikk muligheten i fem mot tre like etter. Det ble det ikke.

Siste periode ble langt mer jevnspilt, men Oilers klarte å ro seieren i land.

Lillehammer – Stavanger 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

1565 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (10.23) Tommy Kristiansen (Mark Matheson, Petter Røste Fossen).

2. periode: 0-2 (21.41) Mathias Trettenes (Rudolfs Balcers, Christian Hanson), 0-3 (25.11) Martin B. Huse (Fossen).

3. periode: 1-3 (41.29) Vegard Spets (Christer Rudi, Joachim Jensen).

Dommer: Robert Hallin, Jordal, Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Lillehammer: 5 x 2 min. Stavanger: 5 x 2 min.