TRONDHEIM (adressa.no): — Det tar bare én time. Avstandene er små i Israel og i Palestina, men kontrastene er enorme, sier Valen.

Han mener et norsk landslag som besøker området også bør være godt kjent med skyggesiden.

- Det er fint på stranda i Tel Aviv, men den urettferdigheten du kan oppleve bare noen mil unna slår deg hardere i magen enn du tror på forhånd, sier han.

Valen besøkte selv de utsatte områdene da han var på Gaza for to år siden.

Her tok han blant annet bilder av et bombet fotballstadion i Mala 'b Palestine.

— Dette er ikke første gang fotballstadioner bombes i Palestina, og det er heller ikke den eneste fotballbanen som er rasert, sier Valen.

Han tror også at et norsk ungdomslandslag vil ha nytte av å lære mer om landet de besøker.

- Det er en fryktelig alvorlig situasjon, og jeg tror spillerne vil ha godt av å gjøre seg kjent med den politiske situasjonen, sier han.

Snorre Valen er ikke tilhenger av en norsk boikott av EM.

Han er derfor ikke helt enig med den tidligere palestinske landslagsspilleren Mahmoud Sarsak, somoppfordret Norge til å boikotte EM. Sarsak mener Israel knebler palestinernes muligheter til å representere folket sitt, og sultestreiket derfor i 92 dager.

Valen ønsker U21-laget lykke til, og vil følge kampene tett. Han tror ikke Israel vil reagere på en norsk busstur ut til palestinske områder.

— Som vertsnasjon bør de ikke stå i veien for det. De er godt vant med at nordmenn reiser ut til disse områdene, sier Valen.

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges fotballforbund har forståelse for Snorre Valens oppfordring.

- Vi arrangerte et møte med UD før avreise der spillerne fikk en innføring i konflikten, fordi vi ønsker at de skal få en større forståelse for hva som skjer i regionen, sier han.

Graff sier at fotballforbundet vil vurdere å besøke de palestinske områdene, sammen med eventuelle andre utflukter.

— En EM-deltakelse betyr treninger, spillermøter, restitusjon og daglige pressetreff i tillegg til kamper, men også noe fritid, sier Graff.