Åge Hareide omkranset av presse på dagens trening. Foto: Digitalsport

Den siste stjernen som har meldt forfall er AC Milans midtstopper Alessandro Nesta, som av personlige årsaker reiste hjem fra Italias treningsleir i Firenze. Andre spillere som ikke blir med mot Norge er Gatuzo (midtbane, utestengt) og Gilardino (angrep, skadet). I tillegg fikk ikke Totti og Del Piero landslagssjef Marcello Lippis tillit.

— Italia er nok svekket både defensivt og offensivt på grunn av alle frafallene, sa Hareide på pressekonferansen onsdag ettermiddag.

— Det er klart at du blir svekket når en defensiv kapasitet som Nesta er ute. At Totti og Del Piero ikke er med er også en fordel. Jo flere som ikke er med jo bedre er det for oss, fastslo Hareide.

Dette sa han etter at han hadde skjelt ut deler av det norske pressekorpset. Da det tirsdag kveld ble klart at Nesta hadde reist hjem, ble han nedringt av journalister som ville ha en forklaring på hva det ville få av betydning for Norges taktikk mot Italia.

— Jeg har mest lyst til å avlyse denne greia. Jeg er forbanna, fordi vi prøver å være åpne men likevel får masse henvendelser når vi ikke skal ha de. Dere kan spørre meg om Nesta nå. Resten av tiden er det viktigste for meg å bruke tid på spillerne. Det er de som er viktigst her. Ikke dere, tordnet Hareide.

Resten av pressekonferansen svarte Hareide villig vekk på alle spørsmål – enten de gjaldt Nesta eller andre ting.

Hvilken taktikk han og assistent Stig Inge Bjørnebye legger opp til vil han ikke ut med. Men under onsdagens skyggetrening drillet laget høyt press.

— Vi må øve på og beherske alle typer press, og det var derfor vi øvde på dette. Å presse høyt er en mulighet, mens det å presse lavere er en annen. Det er ikke usannsynlig at begge deler kan bli aktuelt mot Italia, sa Åge Hareide.