LARVIK — TERTNES 26-30

Ikke siden 4. mai 2006 hadde Larvik tapt hjemme for et norsk lag. Den gang var det Byåsen som klinket til med 27-21-seier i sluttspillet, et resultat som brøt Larviks rekke på 86 hjemmekamper uten tap.

Den gang revansjerte Larvik seg med 32-21-seier i returkampen og ble sluttspillmester. Denne gang var bragdseieren like forgjeves for Tertnes, som etter 12-målstapet på hjemmebane i første kamp var sjanseløs i kampen om finaleplass.

Stine Skogrand og Linn Gossé scoret henholdsvis ni og sju mål for Tertnes i onsdagens prestisjeseier foran 535 tilskuere i Arena Larvik.

Selv om det ikke ble noen finale på Tertnes i sluttspillet, var bergenserne høyt oppe etter å ha påført Larvik sitt første tap hjemme siden 2006. — Dette er en utrolig bragd fra vår side. Jeg kan ikke huske at vi har vunnet mot dem borte, men jeg tror vi vant mot dem hjemme en gang for ti år siden, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Bergenserne måtte ta igjen tolv mål fra forrige runde i Haukelandshallen for å komme til finalen mot Byåsen. Selv om det ble oppgave for stor, ga jentene til Johannessen alt.

Kollektiv bragd

Stine Skogrand og Linn Gossé hamret inn mål etter mål, og scoret henholdsvis ni og sju mål hver. Selv om det var de som toppet scoringslisten synes treneren at dette var en lagseier med stor L.

— I dag synes jeg dette var en stor lagseier og jeg vil rose alle som spilte i dag. Vi var gode i det defensive presset og fikk en perfekt kamprytme hvor vi kunne spille på våre styrker, sier han.

Tertnes tok tidlig kommandoen, og i åpningsminuttene tok også bortelaget ledelsen. Selv om Tertnes ledet med minst mulig margin til pause (15-16), følte Tertnes-treneren en trygghet i onsdagens oppgjør.

— Det var en kamp hvor vi styrte hele veien. Vi fikk tidlig ledelsen. Men selv om det uavgjort et par ganger tidlig i annen omgang følte jeg vi hadde en trygghet hele veien i måten vi spilte på, sier han.

Sto distansen

— For Larvik spiller det ikke noen rolle om de spiller hjemme eller borte. For det de har bygget opp de siste 20 årene har gjort at de er helt suverene og Norges beste håndballag. At vi kan påføre de et så historisk tap er en fantastisk opplevelse, sier treneren.

— At også Tertnes kan være på høyde med Norges beste håndballag har vi glimtvis vist tidligere. Men i dag stod vi hele distansen, og ikke bare 40- eller 50 minutter som har vært typisk for vår del, sier han.

Byåsen vant enkelt

Størst spenning var knyttet til den andre semifinalereturkampen, men Byåsen gjorde kort prosess med Storhamar og tok seg til finale med 31-21-seier i egen hall etter ettmålstap i den første kampen.

Dermed møtes serievinneren og serietoeren i finalene, som spilles 7. og 14. mai.