Barcelona går til onsdagens mesterligasemifinale mot Manchester United med bare en seier på sine åtte siste seriekamper, og laget framsto lørdag enda en gang som tannløst i hjemlig serie.

Samuel Eto’o hadde de beste sjansene lørdag, men Espanyol-keeper Carlos Kameni tok seg av hans avslutninger. Lionel Messi og Andres Iniesta ble begge byttet inn, uten at de maktet å inspirere vertene til seier.

– Når lykken snur og ballen begynner å rulle vår vei, kommer dynamikken til å endres i vår favør. Vi har ikke gitt opp håpet om seriegull, sa trener Frank Rijkaard.

Barcelona er åtte poeng bak Real Madrid, som søndag kan øke til 11 poengs forsprang om det blir seier i bortekampen mot Racing Santander.

Villarreal vil med seier over Valladolid passere Barcelona på tabellen.

Fjerdeplasserte Atlético Madrid svekket sine sjanser til mesterligaspill med 1-3-tap hjemme mot Betis. Juande, Xisco og Capi scoret for gjestene.

Sevilla på sjetteplass greide ikke å utnytte den hjelpen. Laget måtte tåle 1-4-tap hjemme mot Almería. Et tidlig selvmål av Daniel Alves sendte gjestene foran, og Alvaro Negredo økte ledelsen to ganger i en kamp der begge lag misset straffe og Valencia-spiller Adriano ble utvist.

Real Zaragoza vant det viktige bunnoppgjøret mot Recreativo Huelva 3-0 selv om laget avsluttet med ni mann etter to utvisninger i sluttminuttene. To mål av brasilianske Ricardo Oliveira hjalp Zaragoza til å klatre over nedrykksstreken, på bekostning av motstanderen.

(©NTB)