Veldig mye har handlet om Andy Carroll i Newcastles angrep denne sesongen. Det målfarlige fyrtårnet har båret Alan Shearers niertrøye på sin brede skuldre, og blitt en favoritt i nordøst.

Men mot Wigan måtte «The Magpies» klare seg uten sin langhårede helt, på grunn av en strekkskade, og da tok Shola Ameobi ansvar.

I opprykkssesongen 2009/10 scoret han 11 mål, men etter returen til Premier League har han måttet finne seg i å spille annenfiolin i Newcastle-angrepet.

Snublet inn målet

Allerede etter to minutters spill burde 29-åringen ha gitt gjestene ledelsen på DW Stadium, men headingen hans gikk like over målet til den tidligere Lyn-keeperen Ali Al Habsi.

Newcastle pumpet på mot Wigan-målet i åpningsminuttene, og i det 19. minutt klarte ikke hjemmelaget å stå i mot mer. Al Habsi gjorde en brukbar redning på skuddet fra Joey Barton, men målvakten måtte gi en retur.

Peter Løvenkrands kom først på den, og han snublet ballen forbi Al Habsi og i stolpen. På retur nummer to kom Ameobi i stor fart og trillet inn 1-0 i det tomme buret.

— Når man får en sånn sjanse så tidlig i kampens skal den sitte. Men jeg fikk muligheten igjen, og stort lettere enn den scoringen blir det ikke. Men det er bare deilig å få tre poeng. Vi burde vunnet med flere mål, kanskje to, tre mål bare i første omgang. Allikevel forsvarer vi oss godt, og vi holder tett bakover, sier Ameobi til SkySports.

Newcastle-manager Alan Pardew likte det han så.

— Vi gjorde de rette tingene til rett tid. Dette var en fin seier for oss. Ameobi pleier alltid å sette slike sjanser som den han fikk tidlig i kampen, men han kom sterkt tilbake. Vi viser karakter, vi er en stor klubb og vi venter å vinne hver kamp. Nå venter West Ham, og den kampen skal vi angripe. Vi trenger en spiller til i dette vinduet, men det gjelder å velge den rette, sier Pardew.

Statistikksenter Premier League:

Barton kokte over

2. omgang i Wigan ble ingen stor forestilling, men de to lagene ga fansen det de ville ha. Tøffe taklinger, sugende løp og noen få sjanser utgjorde hovedingrediensene i en typisk engelsk knokkelkamp.

- Selv da vi gikk ned, stod fansen bak oss, de er fantastiske. De har vært med oss opp igjen, og vi vinner for dem. De er kanskje ligaens aller beste fans, og de fortjener dette her , sier veteranen Kevin Nolan.

For Newcastle smakte selvsagt borteseieren nydelig, men de skal prise seg lykkelige over at Joey Barton fikk fullføre kampen.

Hissigproppen ba om rødt kort da han stupte inn i en duell to minutter før slutt, men dommer Howard Webb lot han slippe unna med gult. For Wigan hjalp det ikke at Ali Al Habsi stod en god kamp. Offensivt er det syltynt, og Newcastle vant kampen fortjent.